Belgian Cats staan in kwartfinale tegenover Spanje na nederlaag van gastland Frankrijk

 zo 4 augustus 2024 22:45
Australië won tegen Frankrijk.
Australië won tegen Frankrijk.

De Belgian Cats komen in de kwartfinales van het olympische basketbaltoernooi uit tegen Spanje. Een affiche tegen gastland Frankrijk lag ook nog op tafel, maar de nederlaag tegen Australië schrapte die optie. Woensdag om 14.30 uur treffen de Belgische en Spaanse vrouwen elkaar.

Bondscoach Rachid Méziane had de wedstrijdvideo's van Frankrijk hoogstwaarschijnlijk al opgevraagd. Het gastland leek de meest waarschijnlijke tegenstander van de Belgian Cats in de kwartfinales.

 

Maar de Fransen gingen verrassend genoeg onderuit tegen Australië: 79-72. Zo wordt Spanje de tegenstander van Meesseman en co.

 

Spanje verloor drie jaar geleden net als de Belgian Cats in de kwartfinales in Tokio, dus voor een van hen wacht nu een olympische halve finale.

 

Het basketbaltoernooi verhuist nu van Rijsel naar Parijs, waar woensdag de kwartfinales op het programma staan. Om 14.30 uur staat de clash tussen België en Spanje op de affiche.

 

De Verenigde Staten gaan als favoriet door en staan nu tegenover Nigeria. Frankrijk neemt het op tegen Duitsland, Servië tegen Australië.

 

Als de Cats kunnen afrekenen met Spanje, een heruitgave van de EK-finale, dan staan ze tegenover Duitsland of Frankrijk in een eventuele halve finale.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: