Emma Plasschaert zeilt de top tien binnen op derde dag in Marseille

 za 3 augustus 2024 16:35
Emma Plasschaert staat 9e na 3 competitiedagen.

Emma Plasschaert blijft haar opmars voortzetten in de ILCA 6-klasse. Op de derde competitiedag heeft ze drie plaatsen winst geboekt. Plasschaert schoof op van de 12e naar de 9e plaats.

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

Emma Plasschaert opende afgelopen donderdag met een teleurstellende 25e plaats, maar heeft zich sindsdien goed herpakt. Gisteren maakte ze in de tweede en derde reeks al een flinke sprong naar de 12e plek en vandaag kon ze opnieuw terrein goedmaken op de concurrentes.

 

Plasschaert en co konden vandaag drie regatta's afwerken en onze landgenote werd daarin zesde, negende en zestiende. Haar slechtste resultaat (25e in de eerste reeks) wordt geschrapt en zo staat Plasschaert in de tussenstand voorlopig negende met 52 punten.

 

Marit Bouwmeester nam vrijdag de leiding en gaf die vandaag niet uit handen. De Nederlandse leidt met 12 punten. De Deense titelverdedigster Anne-Marie Rindom (28 punten) en de Britse Hannah Snellgrove (39 punten) maken de top drie compleet.

 

Er staan nog vier regatta's op het menu in Marseille. De top tien mag daarna deelnemen aan de medalrace. Daarin zijn dubbele punten te verdienen.

 

Stand ILCA 6-klasse na 6 reeksen
1. Marit Bouwmeester (Ned) 12 ptn
2. Anne-Marie Rindom (Den) 28
3. Hannah Snellgrove (GBr) 39
4. Line Flem Hoest (Nor) 42
5. Maud Jayet (Zwi) 44
6. Erika Reineke (VS) 45
7. Chiara Benini Floriani 48
8. Louise Cervera (Fra) 50
9. Emma Plasschaert 52
10. Elena Vorobeva (Kro) 54

"Lange namiddag met veeleisende wind"

Veel belang hecht Emma Plasschaert voorlopig niet aan de tussenstand, maar de zeilster was wel tevreden met haar prestaties op de derde competitiedag.

 

"Er stond vandaag een erg sterke wind. Mijn eerste reeks is relatief goed verlopen. Ook in de tweede reeks ging het goed, maar ik maakte enkele kleine fouten aan de  boeien. Daardoor verloor ik enkele plaatsen."

 

"In de laatste reeks heb ik een slechte strategie gekozen. Toch kon ik nog enkele concurrentes inhalen, maar meer dan de 16e plaats zat er niet in."

 

Voor Plasschaert is het nu belangrijk om goed te recupereren. "Het was een lange namiddag, met drie reeksen en een veeleisende wind. Ik ben moe, het is nu tijd voor een goede maaltijd en rust."

programma Emma Plasschaert (Paris 2024)
donderdag 1 augustus ILCA 6   25e
vrijdag 2 augustus ILCA 6   12e
zaterdag 3 augustus ILCA 6   9e
zondag 4 augustus ILCA 6   5e
maandag 5 augustus ILCA 6   6e
dinsdag 6 augustus medal race ILCA 6    uitgesteld
woensdag 7 augustus medal race ILCA 6   8e - 7e in eindstand
Gerelateerd: