Na de Spelen trekt Victor Schelstraete naar profboksen: "Ik wil Koning Boudewijnstadion vullen"

 vr 2 augustus 2024 14:32
Victor Schelstraete in Paris by Night.
Victor Schelstraete in Paris by Night.

Geen medaille voor Victor Schelstraete na de nederlaag tegen zijn Spaanse opponent in de kwartfinale van het olympisch bokstoernooi. Toch kan onze landgenoot tevreden terugblikken op zijn knappe Spelen. In Paris by Night sprak Schelstraete over zijn stap van het olympisch amateurboksen naar het profcircuit: "Dit is de perfecte afsluiter, het is tijd voor een nieuw hoofdstuk."

Na zijn knappe parcours in Parijs wilde Karl Vannieuwkerke in Paris by Night weten of we Victor Schelstraete ook aan het werk zullen zien op de Olympische Spelen in Los Angeles over vier jaar. 

 

Blijft hij in het amateurboksen, de tak die op de Spelen beoefend wordt, of waagt hij toch de stap naar het profboksen?

 

"Ik heb acht jaar in het amateurcircuit gezeten en ben gevormd als bokser, maar ik denk dat dit de perfecte afsluiter is. Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk", klonk het eerlijk bij Schelstraete.

 

Een hoofdstuk waar meer geld in te verdienen valt. "Uiteraard, nu krijg je nul euro voor twee tot drie zware kampen per week. Het is iets minder erg als je een zware kamp verliest en er toch enkele duizenden euro's aan overhoudt."

Complete bokser, die droomt van het Koning Boudewijnstadion

Wat zijn de ambities van Schelstraete bij de profs? "Ik kan heel ver raken, dat weet ik gewoon. Ik hoor bij de beste acht olympische boksers."

 

"Bij de top van de opkomende profs zitten veel mannen tegen wie ik al gewonnen heb. The sky is the limit, ik denk dat het profformat voor mij veel beter weggelegd is dan het olympische format omdat er meer rondes zijn."

 

"De leerschool van het olympisch boksen was onbetaalbaar, nu ben ik een complete bokser. Ik weet dat ik ver kan raken", benadrukte hij nog eens.

Het Koning Boudewijnstadion, dat is de ambitie en dat zal gebeuren. 

Victor Schelstraete

Het boksen in België scheert hoge toppen, met naast Schelstraete ook nog Oshin Derieuw en Vasile Usturoi als vertegenwoordigers in Parijs. Daarmee kan je een mooie affiche bij elkaar krijgen. 


"Daar zit ik al heel de dag aan te denken. Het Koning Boudewijnstadion, dat is de ambitie en dat zal gebeuren", glimlachte Schelstraete over zijn droom om de thuisbasis van de Rode Duivels uit te verkopen voor een boksevent. 


De ambitie druipt ervan af bij Victor Schelstraete en geef hem eens ongelijk. Het Belgische boksen staat weer op de kaart na deze Spelen, is dit nog maar het begin van zijn sprookje?

Gerelateerd: