Oshin Derieuw knokt zich terug in de kamp en wint bij haar debuut in Parijs: "Ik moest er even inkomen"

 do 1 augustus 2024 20:51
Een opgeluchte Derieuw communiceert met haar supporters.

Er hing eventjes een Belgische boksbaaldag in de lucht, maar Oshin Derieuw heeft haar eerste kamp in Parijs toch gewonnen. Onze landgenote zag af in de eerste ronde, maar vocht terug en klopte haar opponente uit Kaapverdië na split decision. Zaterdag vecht de West-Vlaamse haar kwartfinale. Als ze die kamp wint, dan is ze zeker van minstens brons.

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

“Brons is het minimum wat ik wil halen, anders zal ik ontgoocheld zijn.”

 

Een ambitieuze Oshin Derieuw is met een nipte overwinning begonnen aan haar olympisch bokstoernooi en haar jacht op (minimaal) brons.

 

De eerste vrouwelijke Belgische boksster op de Spelen nam de handschoenen op tegen haar sparringpartner Ivanusa Moreira uit Kaapverdië.

 

Derieuw leek onder de indruk van de omstandigheden en begon aarzelend aan haar kamp. Onze landgenote incasseerde enkele rake klappen en beet de eerste ronde duidelijk in het zand.

 

“Ik kan beter”, moet Derieuw gedacht hebben in de tweede ronde. De debutante bood meer weerwerk en knokte zich knap terug in de wedstrijd. 

 

In de beslissende ronde wisselde onze landgenoot goede met mindere momenten af, maar kroop ze uiteindelijk door het oog van de naald.

 

Na split decision mag Derieuw zaterdag vechten voor een bronzen medaille en werd een boksontgoocheling nipt vermeden.

programma Oshin Derieuw (Paris 2024)
donderdag 1 augustus -66 kg 1/8e finales Ivanusa Moreira (CV) winst
zaterdag 3 augustus -66 kg kwartfinales Liu Yang (Chn) OUT

Oshin Derieuw: "Enkele fouten gemaakt"

Na een mindere eerste ronde slaagde Oshin Derieuw erin om orde op zaken te stellen, maar dat was niet zonder moeite: "Of ik door het oog van de naald ben gekropen? Ja, misschien toch wel een beetje."

 

"Ik ging niet goed van start en mijn body movement was niet zo soepel als gewoonlijk. Ik moest er even inkomen, maar ik heb dat altijd wel een beetje. Ik ben blij dat ik me heb kunnen herpakken."

 

Plankenkoorts bij Derieuw?  "Ik heb gewoon enkele fouten gemaakt. Is het te wijten aan de stress of omdat het het eerste gevecht was? Ik weet het niet. 

 

Onze landgenote kan teren op haar ervaring en twijfelt dan ook niet. "Als je panikeert, verlies je de controle en doe je maar wat. Ik doe het nu al 17 jaar. We gaan de puntjes op de i zetten en ik moet terug meer souplesse in mijn spel krijgen.  Dan komt het in orde." 

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza
Gerelateerd: