2 dagen rust is "net te lang" voor Belgian Cats: "We zullen vooral onszelf moeten terugvinden"

 di 30 juli 2024 12:33
Het werd een wedstrijd om snel te vergeten tegen Duitsland.

De match tegen Duitsland zindert misschien nog na bij de Belgian Cats, maar over 2 dagen wachten de Verenigde Staten al. Bondscoach Rachid Meziane en Antonia Delaere waren op de persconferentie duidelijk: "We moeten samen de knop omdraaien."

Bondscoach Rachid Meziane was gisteren scherp voor zijn Belgian Cats na de nederlaag tegen Duitsland. Vandaag blikte hij vooral vooruit richting de Verenigde Staten, al kwam hij nog even terug op de wedstrijd tegen de Duitsers.

"Duitsland speelde misschien wel zijn beste wedstrijd in lange tijd, terwijl wij onze slechtste prestatie leverden. We speelden ons basketbal niet. Zowel op defensief als offensief vlak waren we niet verenigd. En dan blijkt dat we een kwetsbare ploeg zijn."

"We moeten nu dan ook de knop omdraaien. Er is nog niets verloren. We hebben ons lot misschien niet meer volledig in eigen handen, maar het deel dat we in eigen handen hebben, moeten we proberen te optimaliseren."

De Cats hebben nu 2 dagen om zich voor te bereiden op de Verenigde Staten. "Dat is misschien net iets te lang voor de situatie waarin we nu zitten. Maar we zullen proberen om zo fris mogelijk te zijn om de VS te bekampen."

"We zullen onszelf vooral moeten terugvinden. Maar na één verloren wedstrijd moeten we ook niet alles in de vuilnisbak gooien. We gaan gewoon onze karakteristieken en sterke punten opnieuw moeten vinden en gebruiken. En dan kunnen we de VS misschien wel verrassen."

Antonia Delaere: "Overwinning zou fantastisch cadeau zijn"

Antonia Delaere wordt donderdag 30 jaar. "Een overwinning zou een fantastisch cadeau zijn, al had ik gehoopt om er iets anders voor te staan. Gisteren was mentaal heel moeilijk, maar we moeten de knop nu omdraaien en vooruitkijken."

"Al is dat wel niet gemakkelijk als je weet dat je tegen de VS moet spelen. Maar als groep zijn we mentaal sterk genoeg. We hebben nog 2 wedstrijden te gaan, dus nog 2 kansen om ons te kwalificeren voor de kwartfinale."

"We moeten onze identiteit terugvinden en dan kunnen we de VS pijn doen. We moeten opnieuw een geheel vormen en zowel offensief als defensief samenspelen."

Gerelateerd: