Victor Schelstraete opent zijn jacht op gouden medaille met makkelijke overwinning: "De zenuwen waren crazy"

 zo 28 juli 2024 15:52
Victor Schelstraete schreeuwt het uit na zijn overwinning.

Maar één medaille die telt voor Victor Schelstraete. Onze landgenoot gaat vol voor goud en zette zijn ambities kracht bij door eenvoudig af te rekenen met de Samoaan Ato Plodzicki-Faoagali . Onze landgenoot domineerde zijn eerste kamp door enkele rake klappen uit te delen en mag zich opmaken voor de kwartfinales.

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza
Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

Olympisch boksen, dat is 3 ronden van 3 minuten alles geven. “Geen tijd te verliezen”, moet Victor Schelstraete gedacht hebben.  Onze landgenoot deelde in de eerste ronde al meteen een aantal mokerslagen uit aan zijn Samoaanse tegenstander.

 

Iemand figuurlijk bij de keel grijpen, noemen ze dat.

 

Plodzicki-Faoagali leek aanvankelijk niet onder de indruk. De Samoaan verloor vrijdag zijn trainer na een plots overlijden en leek niet uit zijn lood te slaan.

 

Schelstraete incasseerde dan ook een aantal keer, maar dankzij zijn krachtige uithalen nam hij de bovenhand en schreef hij de eerste twee ronden achter zijn naam.

 

“Alles of niets”, dacht zijn Samoaanse tegenstander in de 3e ronde. Schelstraete  incasseerde enkele tikken die op het randje waren, maar onze landgenoot stelde snel orde op zaken door de hamer boven te halen. Onze landgenoot won de partij bij unanieme beslissing van de jury en mag zich opmaken voor de kwartfinales.

programma Victor Schelstraete (Paris 2024)
zondag 28 juli -92 kg 1/8e finales Ato Plodzicki-Faoagali (Sam-1) winst
donderdag 1 augustus -92 kg kwartfinales Enmanuel Reyes Pla (Spa) OUT

Victor Schelstraete: "Voor mij is tegenstander een winnaar"

Een gelukkige Victor Schelstraete wist tijdens de wedstrijd al dat het goed zat:  "Ik denk dat ik vandaag alles gedaan heb wat ik moest doen. Ik heb één keer echt moeten incasseren, waardoor ik wist dat ik een tandje moest bijsteken. Twee keer heb ik echt goed kunnen uithalen, toen besefte ik dat ik hem onder controle had en hij een knock-out nodig had."

 

Het respect voor zijn tegenstander is groot bij onze landgenoot: "Mijn tegenstander heeft op geen enkel moment opgegeven. Ik heb veel respect voor hem omwille van deze partij. Ik kan me niet inbeelden hoe zwaar het moet geweest zijn voor hem na het overlijden van zijn trainer. Voor mij is hij een winnaar." 

 

"De zenuwen waren crazy"', gaf een stralende Schelstraete achteraf toe. "Maar als je deze kan overwinnen, sta je op je scherpst. Dat had ik vandaag misschien wel nodig tegen een gevaarlijke tegenstander. De steun van het publiek heeft mij echt geholpen. Ik hoop deze lijn te kunnen doortrekken voor de ogen van mijn vrienden en familie."

 

"Is het 72 jaar geleden dat een Belgische bokser nog eens gewonnen heeft op de Spelen? Dat besef ik nu nog niet, maar bedankt om me dit te laten weten."

Gerelateerd: