"Van ons krijgt ze een medaille": Maellyse Brassart maakt akelige val tijdens opwarming, maar turnt nadien uitstekend

 zo 28 juli 2024 22:28

Wat een veerkracht bij Maellyse Brassart. De Belgische turnster kwam tijdens haar opwarming aan de brug zwaar ten val - ze viel met het gezicht ongelukkig op de lage legger. Plots werd het akelig stil in Parijs. Brassart kreeg verzorging, maar zou enkele minuten later tóch nog een geweldige oefening afwerken. "Hoe straf is dit? Van ons krijgt ze een medaille", loofde onze commentator Inge van Meensel.

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

Brassart turnde nadien een uitstekende oefening

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

"Ik botste met mijn voet tegen de onderste brug en toen was ik het in de lucht wat kwijt", deed Maellyse Brassart na afloop het verhaal van haar pijnlijke val tijdens de opwarming aan de brug.

"Ik ben heel hard gevallen en ik denk dat ik ook een paar seconden helemaal weg was. Ik was precies flauwgevallen. Achteraf heb ik me kunnen herpakken en kon ik nog een mooie brugoefening doen. Daar ben ik heel trots op."

Ik was een paar seconden helemaal weg, ik was precies flauwgevallen.

Een ticket voor de allroundfinale leverde haar mentale veerkracht Maellyse Brassart jammer genoeg niet op. "Omdat mijn balkoefening niet goed was. Ik ben wel heel blij dat ik hier mocht zijn, want het is geen makkelijk jaar geweest."

 

"Ik ben ook heel blij dat ik na die opwarming aan de brug nog mijn oefening heb kunnen doen, want het was heel eng. Dat was een grote val."

 

"Ik heb heel veel emoties beleefd, het ging van het ene naar het andere. Het was een volledige wedstrijd. Ik heb na de balk nog een mooie grond- en sprongoefening kunnen neerzetten."

Gerelateerd: