Victor Schelstraete is klaar om er een lap op te geven: "Ik moet mijn handen laten spreken"

 do 25 juli 2024 12:38
Victor Schelstraete.

Drie Belgische boksers willen schitteren voor ons land in Parijs. Victor Schelstraete spreekt zijn ambities open en bloot uit. "Ik ga voor goud", zegt hij. "Ik wil de wereld tonen wat ik kan."

Met de borst vooruit praat Victor Schelstraete over wat hij als de "Hunger Games" bestempelt. "Het is een unieke ervaring om hier te zijn, een beetje surrealistisch na de lange weg."

 

"Ik geniet van de sfeer, maar de zenuwen beginnen stilaan te komen. Vanavond volgt de loting en dan begint het echte werk."

 

"Wat die nervositeit met me doet? De spanning kruipt in je lichaam en aan de leuke fase komt een einde. Ik heb zelfs al gedroomd van de loting."

 

Schelstraete voelt zich fysiek goed. "Deze Spelen komen wel kort na het kwalificatietoernooi. Ik heb me mentaal proberen op te laden met de nodige rust."

Je kan pas ontploffen als je ontspannen bent. Dat probeer ik zondag te zijn.

Victor Schelstraete

"Nu moet ik de wereld laten zien wat ik kan doen. Iedereen kent mijn capaciteiten. Ik moet zelf mijn handen laten spreken en dan krijgt iedereen een antwoord op die vraag."

 

Droomt de bokser van goud? "Iedereen die hier aanwezig is, is een kandidaat voor de olympische titel. Iedereen heeft kwaliteiten."

 

"Ik ga voor goud. Ik stap hier niet minderwaardig weg als ik geen medaille heb. Dat heb ik vroeger gedaan en dat zorgt ervoor dat je verkrampt bent."

 

"Je kan pas ontploffen als je ontspannen bent. Dat probeer ik zondag te zijn."

programma Victor Schelstraete (Paris 2024)
zondag 28 juli -92 kg 1/8e finales Ato Plodzicki-Faoagali (Sam-1) winst
donderdag 1 augustus -92 kg kwartfinales Enmanuel Reyes Pla (Spa) OUT

Ook Vasile Usturoi staat te popelen. "Natuurlijk ga ik voor een medaille. Ik ben niet naar hier gekomen om deel te nemen. In onze sport kan je verliezen of winnen van de beste."

programma Vasile Usturoi (Paris 2024)
woensdag 31 juli -57 kg 1/8e finales Charlie Senior (Aus-4) OUT