Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De Alpen eisen hun tol: Arnaud Démare haalt de tijdslimiet niet op Isola 2000

 vr 19 juli 2024 17:43
Arnaud Démare kwam te laat binnen in etappe 19.

De zware slotritten hebben dan toch een slachtoffer gemaakt bij de sprinters. Arnaud Démare kwam in etappe 19 niet op tijd over de finish en ziet zijn Tour zo jammerlijk - en met eindstation Nice in het zicht - eindigen. Hij kwam binnen op meer dan 50 minuten van ritwinnaar Tadej Pogacar.

Al op ruim 120 kilometer van de streep moest Arnaud Démare afscheid nemen van de grote groep.

 

Op zich geen probleem, want ook andere sprinters als Jasper Philipsen lieten op dat moment lopen. Etappe 19 herbergde dan ook allesbehalve een terrein voor zwaargewichten.

 

Maar na een lange dag zwoegen door de Alpen begon de situatie er plots toch precair uit te zien voor de Fransman, die op de slotklim moederziel alleen als laatste rondreed.

 

De seconden op de chronometer aan de streep tikten genadeloos weg en deden denken aan het scenario met Fabio Jakobsen enkele jaren terug. Alleen verscheen de Nederlander toen net op tijd en was Démare vandaag nergens te bespeuren.

 

Uiteindelijk kwam de sprinter van Arkéa-B&B ruim 50 minuten na ritwinnaar Tadej Pogacar over de streep. De limiet lag op 48'49". Zo strandt de Tour van Démare in het zicht van de meet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: