Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Justine Ghekiere kroont zich tot bergkoningin van de Giro: "Ik had alleen mijn benen nodig, niet mijn lip"

 zo 14 juli 2024 16:02
Justine Ghekiere.

Ondanks een zware val in de 6e etappe heeft Justine Ghekiere de blauwe bergtrui veroverd in de Giro. "Ik had hier niet van kunnen dromen", zei de West-Vlaamse van AG Insurance - Soudal.

"Het is ongelofelijk, ik heb er geen woorden voor." Justine Ghekiere had er elke klim voor moeten zwoegen, maar de blauwe bergtrui gaf ze niet meer uit handen.

 

Wie had dat gedacht na de 6e etappe, waarin ze zwaar ten val kwam en naar het ziekenhuis moest om haar lip te hechten? "Mijn benen waren nochtans goed die dag. Ik dacht: ik heb weer pech."

 

"Mijn val was een mentale klap, maar ik wilde me ook tonen. Ik zei tegen mezelf: "Komaan, Justine. Je hebt alleen je benen nodig, niet je lip."

 

"Ik had er nooit van gedroomd om de bergtrui te pakken. Ik wist dat ik in goede vorm verkeerd, maar ik wist niet dat ik de bergtrui kon pakken. Ik heb mijn klimbenen teruggevonden, dus ik ben heel blij."

 

Ghekiere richtte haar blik meteen op de Spelen. "Ik heb nu 3 dagen rust en dan leg ik de focus op Parijs. Ik ga Lotte Kopecky steunen in de olympische wegrit. Dat is een mooi doel, ik kijk ernaar uit."

Gerelateerd: