"Wie?!": Kylian Mbappé deelt (onbewust?) ijskoude tegenprik uit aan Amadou Onana

 zo 30 juni 2024 20:02

Hoog bezoek bij Ruben Van Gucht. Niemand minder dan de Franse superster Kylian Mbappé nam de persverplichtingen op zich. Naast lof voor de Rode Duivels kwam ook het veelbesproken filmpje van Amadou Onana ter sprake. De spits reageerde (onbewust?) met een ijskoude tegenprik.

Hoe kijkt een fenomeen als Kylian Mbappé naar ons land? Met die vraag opende Ruben Van Gucht het one-on-one interview met de spits.

 

"Ik hou van België", lachte Mbappé zijn tanden bloot. "Het is een mooie ploeg, met veel interessante spelers. Een nieuwe generatie ook en dus in team in heropbouw. Ik ben blij om er straks tegen te spelen."

 

"Of ik een tip heb om ons te kloppen? (lacht) Kijk naar de ploegen die ons al verslagen hebben. Al heeft België echt geen advies nodig."

Als Onana na de wedstrijd mijn shirt wil, dan kan hij het krijgen.

Kylian Mbappé

Mbappé beroerde de voorbije dagen overigens al de gemoederen in het Belgische kamp door een opvallende video van de voetbalbond.

 

In het filmpje, dat later verwijderd zou worden, zong Amadou Onana de opvallende woorden dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen”.

 

Mag Onana straks nog steeds vragen of hij van shirt mag wisselen met Mbappé?

 

"Wie?!", vroeg Mbappé met grote ogen.

 

Waarop Van Gucht: "Amadou Onana, onze middenvelder."

 

"Ach oké, ik heb er iets over gehoord. Weet je, veel mensen spreken over mij - ik heb daar geen problemen mee. Als Onana na de wedstrijd mijn shirt wil, dan kan hij het krijgen."

EK in 3D

Op de persconferentie even later was uiteindelijk vooral zijn neusbreuk het interessantste thema. De vedette ergert zich aan het masker waarmee hij moet spelen.

 

"Dat is echt heel ingewikkeld. Het blokkeert je zicht en er kruipt altijd veel warmte onder. Het voelde ook alsof ik in een 3D-wereld op het EK was gezet", grapte Mbappé.

 

Maar voor nieuwe tikken op zijn neus is de aanvaller niet bang. "Je wordt natuurlijk een doel als je met een breuk speelt. Maar mijn neus is al gebroken, hij zal niet nog meer breken, hé. Als ik mijn hoofd tegen de bal moet zetten om te scoren, zal ik niet aarzelen."

Gerelateerd: