VIDEO - Brazilië recht rug tegen Paraguay, Colombia plaatst zich voor kwartfinales

za 29 juni 2024 07:31
Vini Junior was goed voor een tweeklapper tegen Paraguay.

Vannacht is er weer gevoetbald in de Amerikaanse tegenhanger van het EK. Speeldag 2 in poule D stond op het programma. Brazilië knokte zich makkelijk voorbij Paraguay na het billijke gelijkspel tegen Costa Rica. De Colombianen zegevierden wel tegen de boeman van de Brazilianen en verzekerden zich zo van de kwartfinales.

Het was een ferme opluchting voor de Goddelijke Kanaries. Na een valse start tegen het kleine broertje Costa Rica (0-0), heeft het stevig uitgehaald tegen Paraguay.

Lucas Paqueta miste in eerste instantie nog een penalty, maar kort voor rust ging het in 10 minuten tijd van 0-0 naar 0-3 dankzij een dubbel salvo van Vinicius Junior.

Meteen na rust konden de Paraguayanen wel milderen tot 1-3, maar de hoop werd snel de kop ingedrukt door Paqueta, deze keer wel trefzeker vanaf 11 meter: 1-4 eindstand.

Zo veerde een van de grote favorieten recht na een moeilijke start. Op speeldag 3 volstaat een punt voor een plek in de kwartfinales.

Colombia 4e kwartfinalist

Waar Costa Rica vorige week de Braziliaanse voetbalgoden nog in toom kon houden, slaagde het er afgelopen nacht niet in om zich te weren tegen Colombia, waar Genk-verdediger Carlos Cuesta 90 minuten speelde.

Na 30 minuten zette Liverpool-ster Luis Diaz Colombia op voorsprong via een strafschop.

In het begin van de tweede helft diepten de Colombianen hun voorsprong nog wat uit tot 3-0 tegen een weerloos Costa Rica.

Zo plaatsen Diaz en co. zich voor de eindfase, net als Argentinië, Uruguay en Venezuela. Op speeldag 3 beslechten de Colombianen de strijd om groepswinst in een onderling duel met Brazilië.