Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Oostenrijk
6
3
2
1
0
6
4
2
Frankrijk
5
3
1
0
2
2
1
3
Nederland
4
3
1
1
1
4
4
4
Polen
1
3
0
2
1
3
6
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Oostenrijk
0
0
0
0
0
0
0
2
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
Nederland
0
0
0
0
0
0
0
4
Polen
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Oostenrijk
0
0
0
0
0
0
0
2
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
Nederland
0
0
0
0
0
0
0
4
Polen
0
0
0
0
0
0
0

Van "horrorkabinet" tot "hopeloos": Nederlandse kranten en analisten kraken "onthutsend" Oranje volledig af

 wo 26 juni 2024 06:32
De kranten waren niet mals.

De sfeer in Nederland is na één wedstrijd volledig gekeerd. Na het verrassende verlies tegen Oostenrijk haalden de Nederlandse media zwaar uit naar Oranje. Niet alleen het collectief, ook enkele Nederlandse vedetten werden ferm met de voeten op de grond gezet. "Virgil van Dijk? Zo ouderwets kun je toch niet verdedigen", wreef ook Youri Mulder zich in de ogen van ongeloof.

Zo positief de berichten vorige week waren, zo verwoestend haalde de Nederlandse pers uit naar Oranje na het "pijnlijke" verlies tegen Oostenrijk.

"Bij het verlaten van het spookhuis was met 2-3 verloren."

 

In één verwijzing maakt de Volkskrant poëtisch duidelijk wat de teneur bij onze noorderburen zou zijn.

 

En dat was nog maar een begin. "Het horrorkabinet Oranje vertolkte in het grootste voetbaltheater van Duitsland een wanstaltige uitvoering van iets dat voor voetbal moest doorgaan."

Zo ouderwets verdedigen kan gewoon niet.

Youri Mulder

Pijnlijk. Niet enkel het feit dat Nederland de groepswinst nog verspeelde, maar ook vooral de manier waarop kwam hard aan.

 

AD sprak dan ook over een "onthutsende" prestatie. "Dit biedt weinig vertrouwen richting de knock-outfase. Voor rust speelde Oranje ronduit dramatisch, na rust was het vooral defensief kwetsbaar."

 

"Langs alle kanten werd Nederland overlopen door de Oostenrijkse pressiemachine, inspiratieloos en traag spelend, daarbij niet bepaald geholpen door een handvol spelers in hopeloze vorm."

 

Hoe het nu verder moet? "Met een knagend gevoel en een deuk in het zelfvertrouwen strompelt Oranje komende week naar de 1/8e finale, als roemloze nummer drie in de poule."

Bij De Telegraaf spraken ze dan weer van "een koude douche bij een heerlijke zomertemperatuur."

Sabitzer joeg de 2-3 in doel.

"Ausputzer" Van Dijk

Stevige woorden op papier, maar ook uit de mond van analisten. "De winning goal zegt iets over de algemene chaos bij Nederland", vertelde Youri Mulder in onze studio.

 

De Nederlander haalde zo ook een van de Nederlandse all-stars van zijn sokkel.

 

"Virgil van Dijk speelde echt een zwakke wedstrijd en stond bij de laatste goal als een soort ausputzer achter de defensie. Zo ouderwets verdedigen kan gewoon niet."

 

"Hij was er duidelijk met zijn hoofd niet bij. En dit was tegen een B-ploeg van Oostenrijk, hé. Laimer en Baumgartner deden het eerste uur niet mee."

 

Rafael van der Vaart wist zelfs niet wat hij net gezien had. "Ik weet niet eens waar te beginnen. Dit was zó slecht. Ik vond het echt dramatisch", vertelde hij bij NOS. "Dit is een zwaar verdiende nederlaag."

Gerelateerd: