Klimmer Hannes Van Duysen haalt finale in Boedapest en boekt ticket voor Olympische Spelen

 za 22 juni 2024 18:54
Hannes Van Duysen

Hannes Van Duysen heeft zijn ticket voor de Olympische Spelen in Parijs beet. De sportklimmer heeft zich op de Olympic Qualifier Series in Boedapest geplaatst voor de finale en is zo al zeker van olympische kwalificatie.

De beste sportklimmers zijn samengekomen in Boedapest om in de Hongaarse hoofdstad een ticket voor de Olympische Spelen te bemachtigen. In de combinatiediscipline (boulder en lead) heeft Hannes Van Duysen een goeie zaak gedaan.

 

Van Duysen werd in mei al 6e op het toernooi in Shanghai en heeft zich nu in Boedapest geplaatst voor de finale. Zo is hij zeker van top 8 en kan olympische kwalificatie hem niet meer ontsnappen.

 

De resultaten uit de twee toernooien worden samengeteld en wie dan in de top 10 staat, mag naar Parijs. Van Duysen is al zeker van zijn plaats in die top en is zo de eerste Belgische sportklimmer die zal aantreden op de Olympische Spelen.


Nicolas Collin mocht nog hopen op een trip naar Parijs. Hij werd 11e in Sjanghai, maar raakte niet verder dan de 20e plaats in Boedapest en moet zo een kruis maken over zijn olympische ambities.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hannes Van Duysen leerde Bert en Bavo al muurklimmen

Gerelateerd:
Bert en Bavo gaan Olympisch
Bavo en Bert bereiden zich voor op de Olympische Spelen in Parijs met Belgische topsporters. Samen leren ze de atleet én zijn of haar discipline kennen. Bloed, veel zweet en tranen verzekerd.
9 afleveringen