Ga naar de inhoud

Mazarine Guilbert en dubbeltwee Andries-Vandenbussche stoten door naar halve finales op OKT roeien

 zo 19 mei 2024 14:26
" "
Guilbert Mazarine (archief) in de skiff.

Op het toernooi van de laatste kans voor olympische tickets in Luzern, Zwitserland, hebben skiffeuse Mazarine Guilbert en de dubbeltwee Tristan Vandenbussche en Aaron Andries zich geplaatst voor de halve finales. De top 3 van de skiff en de top 2 van de dubbeltwee op dinsdag verdient een ticket voor Parijs.

De 22-jarige Guilbert werd op de Rotsee tweede in de tweede van drie kwalificatiereeksen. De top 3 plaatste zich voor de halve finales.

Het Gentse talent moest in 7'48"71 enkel de Ierse Sanita Puspure laten voorgaan. Haar halve finale is morgenvoormiddag. De A-finale, met 2 tickets voor de Spelen in Parijs, staat dinsdag om 12.58u gepland.

Vandenbussche en Andries, de wereld- en Europese kampioenen bij de beloften van 2022, werden 3e in de eerste van drie kwalificatiereeksen. Ook hier ging de top 3 door naar de halve finales. De Belgen finishten in 6'28"76.

Enkel de Zweden Jonas Richter en Hugo Nerud en de Moldaviërs Ivan Corsunov en Chirill Visotchi-Sestacov deden beter. In de dubbeltwee zijn er in de A-finale nog slechts 2 olympische tickets te verdienen. Die A-finale is dinsdag om 12.01u.

Al 2 boten in Parijs

Eind april verzekerde de Belgische delegatie zich op de Europese kwalificatieregatta in Szeged, Hongarije, van twee boten op de Olympische Spelen. Skiffeur Tim Brys en de lichte dubbeltwee Niels Van Zandweghe en Tibo Vyvey pakten toen hun olympisch ticket.

Gerelateerd: