Ga naar de inhoud

Enkelblessure houdt Harry Kane ook weg van oefenmatch tegen Rode Duivels

 zo 24 maart 2024 08:13
Harry Kane liep de enkelblessure op bij Bayern München.

De Rode Duivels zullen Harry Kane niet tegenkomen in de oefenwedstrijd tegen Engeland van dinsdag. De aanvaller van Bayern München heeft nog te veel last van een enkelblessure en keert terug naar zijn club in Duitsland.

Engeland verloor zaterdag in een oefeninterland tegen Brazilië. In die match kon het geen beroep doen op aanvoerder Harry Kane. De aanvaller van Bayern München liep vorige week in het duel met Darmstadt een enkelblessure op.


Kane reisde wel af naar Engeland in de hoop om hersteld te geraken voor de wedstrijden tegen Brazilië en België. Die hoop heeft hij nu opgegeven. "Harry keert terug naar München", zei bondscoach Gareth Southgate. "Hij raakt niet fit tegen dinsdag."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De kans is groot dat Kane niet de enige belangrijke afwezige zal zijn bij Engeland. Tegen Brazilië raakte Kyle Walker geblesseerd. De verdediger van Manchester City moest na 20 minuten het veld verlaten. Walker was in afwezigheid van Kane de Engelse aanvoerder tegen Brazilië.

 

"We weten nog niet of hij fit zal zijn voor de match tegen België", zei Southgate. "Hij is niet vaak geblesseerd en weet niet of het ernstig is of niet. We zullen in de komende 36 uur meer te weten komen."

 

De Rode Duivels kwamen zaterdag niet verder dan 0-0 in Ierland. Dinsdag ontvangt Engeland - een van de favorieten op Euro 2024 - de Belgen op Wembley.

Kyle Walker raakte geblesseerd tegen Brazilië.
Gerelateerd: