Ga naar de inhoud

Meunier na jaar afwezigheid weer bij Rode Duivels: "Dit was het doel van mijn transfer naar Turkije"

 do 21 maart 2024 13:30
Thomas Meunier.

Voor vorst, voor vrijheid en voor de Rode Duivels. Thomas Meunier verkaste deze zomer naar Trabzonspor om zich weer in de kijker te spelen van bondscoach Domenico Tedesco, met succes. "Als ik zo doorga, maak ik kans om erbij te zijn op het EK", zegt hij.

In de eerste twee matchen van de Rode Duivels onder Domenico Tedesco was hij er nog bij, maar dan moest Thomas Meunier een jaar wachten voor hij een nieuwe oproepbrief kreeg.

 

Dankzij een transfer naar het Turkse Trabzonspor kon hij zich weer in de kijker spelen van de bondscoach. "Of ik hier met de grootste glimlach rondloop? Ik denk het wel", lacht Meunier zijn tanden bloot in Tubeke.

 

Om nog kans te maken op een EK-selectie moest Meunier wel Dortmund verlaten. "Ik deed mijn transfer alleen maar voor de nationale ploeg", geeft hij toe. "Het doel van mijn overstap naar Turkije is een EK-selectie."

 

"Er is nog niets definitief. Maar als ik zo doorga, heb ik wel een kans om erbij te zijn in Duitsland."

Alle elementen zijn aanwezig om resultaten te boeken.

Thomas Meunier

Meunier voelt dat er een nieuwe wind waait bij de Rode Duivels. "Het niveau is echt hoog. Het is leuk met vers bloed in de ploeg."

 

"We hebben echt een offensieve ploeg. We kunnen dominant zijn, zoals vroeger, al moeten we de balans daar nog wat vinden. Alle elementen zijn aanwezig om resultaten te boeken."

 

De oefenwedstrijden tegen Ierland en Engeland zullen alvast tonen hoeveel werk de Rode Duivels nog hebben. "We willen tonen dat we op topniveau zijn. Het zijn twee matchen die we willen en moeten winnen."

 

"Tegen Engeland wordt dat niet eenvoudig, want ze hebben een heel mooie generatie. Maar we spelen in elk geval niet om te verliezen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Lachen" met karatetrap van Batshuayi

Bij de Rode Duivels loopt Meunier ook Michy Batshuayi tegen het lijf. Afgelopen weekend stonden de twee nog tegenover elkaar in de topper tussen Trabzonspor en Fenerbahçe die volledig uit de hand liep.

 

Na het laatste fluitsignaal bestormden enkele fans van de thuisploeg het veld en ontstond er een vechtpartij met de spelers van Fener. Batshuayi deelde daarbij een stevige karatetrap uit aan een fan.

 

"Iedereen bij Trabzonspor had me gewaarschuwd voor de topper tegen Fenerbahçe", vertelt Meunier. "Het einde was jammer, want dit is geen goede reclame voor de Turkse competitie."

 

"Nu lachen we met de trap van Batshuayi, maar eigenlijk mag het niet gebeuren. In België zouden ze de match meteen stilleggen met een forfaitscore, in Turkije lijken ze een beetje bang."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: