Ga naar de inhoud

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
12
6
4
2
0
12
6
2
FC Porto
12
6
4
2
0
15
8
3
Shakhtar Donetsk
9
6
3
3
0
10
12
4
Antwerp
3
6
1
5
0
6
17
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
0
0
0
0
0
0
0
2
FC Porto
0
0
0
0
0
0
0
3
Shakhtar Donetsk
0
0
0
0
0
0
0
4
Antwerp
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
0
0
0
0
0
0
0
2
FC Porto
0
0
0
0
0
0
0
3
Shakhtar Donetsk
0
0
0
0
0
0
0
4
Antwerp
0
0
0
0
0
0
0

"We gaan Arthur Vermeeren niet aan eender welke club verkopen om toch maar te kunnen cashen"

 do 14 december 2023 16:41
Vermeeren
Hoelang kunnen ze bij Antwerp nog genieten van Arthur Vermeeren?

Wat een verschil kan 1 wedstrijd maken! De CL-campagne van Antwerp leek een lange treurmars te worden, maar door de stuntzege tegen Barcelona kregen we toch een glorieus eindakkoord. Algemeen directeur Sven Jaecques trekt een dag later conclusies uit de eerste proeverij van Antwerp op het kampioenenbal.

Sven Jaecques geniet een dag later nog altijd na van de stuntzege van zijn Antwerp tegen Barcelona. "Al is het ook de taak van een algemeen directeur om als het goed gaat niet te veel mee te gaan in de hoogte, net als ik niet wil meegaan in de diepte als het minder goed gaat."

 

"De prestatie is wel enorm. Het was van 1989 geleden dat een Belgische club Barcelona had verslagen. Bovendien hebben we de 0 op 18 vermeden. En we verdienden het om te winnen."

 

"Als we nu terugkijken op onze campagne in de Champions League, dan vind ik die geslaagd. We hebben ons getoond en zijn - op de match tegen Barcelona na - nooit weggespeeld."

 

"Het is de volgende stap om ook in het buitenland wat meer naamsbekendheid te krijgen en dat helpt dan weer om spelers te halen of te houden."

 

Financieel was het ook een voltreffer. "Voor die zege krijgen we een kleine 3 miljoen. Met de start- en tv-gelden erbij komen we op zo'n 20 miljoen euro inkomsten, toch een significant bedrag voor een Belgische club. Je moet daar wel nog de uitgaven tegenover zetten, zoals reizen, hotels en premies."

Deze CL-campagne heeft ons 20 miljoen euro opgeleverd, een significant bedrag voor een Belgische club.

Sven Jaecques

Over Vermeeren: "Je moet die jongen ook 18 laten zijn"

Het toonbeeld van de Antwerpse opgang is Arthur Vermeeren, die ook tegen Barcelona weer tot de uitblinkers behoorde.

 

"Het is een gigantisch talent", zegt Sven Jaecques. "Dat toont hij elke keer opnieuw. Zelfs met een mindere dag zakt hij niet door de ondergrens. Dat heeft niet alleen met kwaliteit, maar ook met mentaliteit te maken."

 

"Maar ondanks dat enorme potentieel moet je die jongen ook 18 jaar laten zijn en gestaag laten groeien. De superlatieven zijn nu soms overdreven."

 

Het is dan ook niet de vraag of Vermeeren Antwerp zal verlaten, maar wanneer. "In de zomer hebben we al met clubs gesproken waar Arthur en zijn entourage voor openstaan. Die zullen in januari terugkomen."

 

"Het heeft geen zin om nu al te speculeren wat er in januari zal gebeuren. De sleutel ligt in eerste instantie bij de speler zelf."

 

Jaecques hoopt dat Vermeeren het seizoen nog zeker uitdoet, in welke constructie dan ook. "Maar als hij zich zo blijft ontwikkelen, wordt het in juni bijna onmogelijk om hem te houden."

Financiële problemen? "Transfers en CL-geld welkom"

Antwerp kan met Vermeeren de jackpot winnen, maar dat is voor Sven Jaecques niet het belangrijkste. "Ik hou niet van de hype van de duurste uitgaande voetballer (momenteel Charles De Ketelaere, red)."

 

"We gaan Arthur niet naar eender welke club sturen, zodat wij maar zouden kunnen cashen."

 

"Hij is het uithangbord van onze nog altijd prille jeugdwerking en we willen dat hij dat blijft, ook als hij hier al weg is."

 

Heeft Antwerp de miljoenen voor Vermeeren dan niet nodig om enkele gaten te dichten?

 

"Het is onverantwoord dat Paul Gheysens de komende 7 jaar nog eens zoveel geld in de club zou stoppen. Het is dan ook altijd het doel geweest om in eerste instantie break-even en in een 2e fase winstgevend te worden. Dan zijn transfers en een CL-campagne heel erg welkom."

 

De boodschap van Sven Jaecques is duidelijk: Antwerp-fans (of fans van het Belgische voetbal), geniet van Arthur Vermeeren zolang het nog kan.

Gerelateerd: