Ga naar de inhoud

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
12
6
4
2
0
12
6
2
FC Porto
12
6
4
2
0
15
8
3
Shakhtar Donetsk
9
6
3
3
0
10
12
4
Antwerp
3
6
1
5
0
6
17
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
0
0
0
0
0
0
0
2
FC Porto
0
0
0
0
0
0
0
3
Shakhtar Donetsk
0
0
0
0
0
0
0
4
Antwerp
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
0
0
0
0
0
0
0
2
FC Porto
0
0
0
0
0
0
0
3
Shakhtar Donetsk
0
0
0
0
0
0
0
4
Antwerp
0
0
0
0
0
0
0

Antwerpenaren glunderen na "droomavond", maar Van Bommel bidt vooral: "Arthur proberen te houden"

 do 14 december 2023 00:20
Arthur Vermeeren en Toby Alderweireld
Man van de match Arthur Vermeeren en Antwerp-aanvoerder Toby Alderweireld.

Alleen maar grote glimlachen bij Antwerp. Met een stuntzege tegen Barcelona heeft het zijn eer in de Champions League kunnen redden. Net zoals een half jaar geleden, deed The Great Old de Bosuil helemaal ontploffen in de allerlaatste minuut van een sleutelwedstrijd. "Dit raak ik nooit gewend", kneep ook kapitein Toby Alderweireld in zijn vel.

Met een gigantische glimlach - die zijn hagelwit gebit ontblootte - kwam Toby Alderweireld de interviewzone binnengewandeld.

 

Op dat moment was de Bosuil nog aan het nazinderen van de stuntzege tegen Barcelona (3-2). "Dit raak ik toch nooit gewend hoor", glunderde de kapitein van Antwerp.

 

"We missen de helft van onze capaciteit in dit stadion, maar onze supporters maken geluid alsof er hier volk voor drie stadions bij elkaar zit."

 

En ook MVP Arthur Vermeeren kon zijn oren en ogen niet geloven: "Wat een fantastisch gevoel. Het voelt heel speciaal wanneer je de Bosuil kunt laten ontploffen."

Het is ongelooflijk wat ik hier al meegemaakt heb.

Toby Alderweireld

Het voelde ook allemaal als een grote flashback aan.

 

Het is dan ook niet de eerste keer dit jaar dat The Great Old in de laatste minuut van een slotwedstrijd voor een delirium in Deurne zorgt. Getuige: de ultieme raket van Alderweireld die Antwerp eerder dit jaar al de titel bezorgde.

 

"Onze kracht ligt hier. We hebben nogmaals bewezen dat we in dit stadion - met het publiek achter ons - hele speciale dingen kunnen doen", ging Alderweireld verder.

 

"Het is ongelooflijk wat ik hier al meegemaakt heb. Vorig seizoen hebben we alle prijzen gepakt en nu een overwinning tegen Barcelona in de Champions League. We leven in een droom."

Antwerp heeft zichzelf zo dan toch een ultieme eerredder geschonken na een magere Champions League-campagne.

 

"Deze wedstrijd zorgt inderdaad voor een goed gevoel", vertelt Vermeeren. "Er heeft in andere wedstrijden ook meer ingezeten, zeker tegen Sjachtar en Porto thuis. Dat is jammer, maar we mogen nu toch trots zijn op onze niet al te ervaren ploeg."

 

"Inderdaad, we zijn als ploeg gegroeid", pikt Alderweireld in. "Jammer dat het nu stopt, eigenlijk. We zijn alvast blij dat we dit nog aan de fans - die hier al even geen Champions League-voetbal hebben gezien - hebben kunnen geven."

Mark van Bommel: "Hoop dat Vermeeren tot na het EK blijft"

Oef.

Misschien was Mark van Bommel wel de meest opgeluchte man bij Antwerp. Eindelijk heeft hij zijn eerste zege als trainer in de Champions League beet. En dan nog tegen zijn ex-club Barcelona.

 

"Dit is een hele mooie afsluiter", vond de coach zelf. "Een typische Bosuilavond. En als je op deze manier wint, wordt daar zeker over gesproken. Het voorbije anderhalf jaar zijn er al een pak wedstrijden geweest die hoog scoren qua emoties en wat er allemaal gebeurt."

Van Bommel kreeg ook meerdere vragen over zijn goudhaantje Arthur Vermeeren. Naast een lange lofzang liet de trainer vooral merken dat hij de middenvelder graag nog even op de Bosuil ziet rondlopen.

 

"Deze zomer zal hij weg zijn. Maar nu moeten we proberen om hem hier te houden - in wat voor constructie dan ook. Ik hoop dat Arthur zeker tot na het EK blijft."

Gerelateerd: