Ga naar de inhoud

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
12
6
4
2
0
12
6
2
FC Porto
12
6
4
2
0
15
8
3
Shakhtar Donetsk
9
6
3
3
0
10
12
4
Antwerp
3
6
1
5
0
6
17
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
0
0
0
0
0
0
0
2
FC Porto
0
0
0
0
0
0
0
3
Shakhtar Donetsk
0
0
0
0
0
0
0
4
Antwerp
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
0
0
0
0
0
0
0
2
FC Porto
0
0
0
0
0
0
0
3
Shakhtar Donetsk
0
0
0
0
0
0
0
4
Antwerp
0
0
0
0
0
0
0

Uitblinker tegen Barça, maar een onzekere toekomst: casht Antwerp deze winter al voor Arthur Vermeeren?

 wo 13 december 2023 22:46

De marktwaarde ligt nu nog minstens een miljoentje hoger. Arthur Vermeeren (18) heeft zijn Champions League-campagne afgesloten met een fraaie sollicitatiebrief voor de Europese top. Komt die stap er deze winter al? Op de Bosuil wordt dat scenario steeds waarschijnlijker geacht.

Zijn eerste seizoen als prof was straf - onverhoopt snel zijn kans gegrepen, dan cruciaal op weg naar beker én titel.

En wat gezegd van jaargang nummer twee? Debuteren in de Champions League, vervolgens Rode Duivel, gelegenheidsaanvoerder tegen Porto en woensdag uitstekend én beslissend tegen Barcelona.

Alles lijkt zo snel te komen voor 'Tuurke'.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Woensdag zette de middenvelder een uitroepteken achter een meer dan geslaagde debuutcampagne op het kampioenenbal.

Herinner u hoe Vermeeren een klein lichtpuntje was in de pandoering op bezoek bij Barcelona. Vervolgens waren er twee assists in het thuisduel tegen Sjachtar. Drie weken later zou de smaakmaker op de Bosuil de andere kant van de medaille leren kennen, toen balverlies tegen Porto een ommekeer inluidde.

Een zeldzaam foutje dat Vermeeren in de legendarische zege tegen Barcelona ruimschoots goedmaakte.


Na 2 minuten al strafte hij met een genadeloze knal geklungel bij Barcelona af. Scoren op je 18e tegen die mythische club? Dat gaat de wereld rond éen drijft je marktwaarde omhoog.

 

Zeker omdat de Rode Duivel ook nadien bleef excelleren bij een bijzonder aangenaam Antwerp. Veel slimme tussenkomsten, geregeld een uitstekende opening - zonder VAR had er zelfs nog een assist achter zijn naam gestaan.
 

Aanwezige scouts van Europese topclubs plaatsten ongetwijfeld een grote onderscheiding op het rapport.

Krap bij kas

Vraag is nu wanneer gegadigden een offensief plannen om Vermeeren weg te lokken op de Bosuil.

 

Is Barcelona na de dubbele confrontatie overtuigd? Of gaan de Engelse topclubs tijdens de komende wintermercato wél all in?

 

Sowieso is het voor Antwerp allerminst uitgesloten dat ze deze winter al cashen voor hun goudhaantje. Het is dan ook een publiek geheim dat de Great Old financieel krap bij kas zit. Geldschieter Paul Gheysens strooit niet meer met miljoenen en dus kan de Great Old vers geld goed gebruiken.

 

Zelfs als ze daardoor hun diamant relatief snel zien vertrokken.

Voor de aftrap tegen Barcelona wond CEO Sven Jaecques er bij rechtenhouder VTM geen doekjes om: "We gaan er niet van uit en we hopen het niet, maar de kans bestaat dat Arthur na januari geen eigendom meer is van Antwerp."

Hij kan vertrekken, vertrekken en nog eventjes blijven of gewoon blijven.

Sven Jaecques

"De interesse in Vermeeren groeit elke week - logisch, gezien de stappen die hij gezet heeft", verzekerde Jaecques nog. "Hij kan vertrekken, vertrekken en nog eventjes blijven (als zijn toekomstige club Vermeeren nog 6 maanden bij Antwerp laat, red.) of gewoon blijven.”

 

Sowieso zal het stamnummer één de jackpot incasseren voor zijn jeugdproduct. Wellicht nóg meer dan de 36 miljoen die Milan aan Club betaalde voor Charles De Ketelaere.

 

"Als we hem verkopen, zal het sowieso aan de juiste prijs zijn", sloot Jaecques af.

De ultieme vraag: betaalt iemand die deze winter al?

Gerelateerd: