Ga naar de inhoud

Tom Boon keert terug in Belgische selectie voor olympisch kwalificatietoernooi hockey

 do 30 november 2023 18:03

Michel van den Heuvel en Raoul Ehren, de bondscoaches van de Belgische mannen- en vrouwenploeg hockey, hebben hun kern bekendgemaakt waarmee ze van 13 tot 21 januari aan het olympisch kwalificatietoernooi zullen deelnemen.

De meest opmerkelijke naam bij de Red Lions is die van Tom Boon. De topschutter aller tijden van de nationale ploeg werd niet meegenomen naar het afgelopen EK, dat met 'slechts' brons enigszins tegenviel voor de Belgen.

 

Ook de ervaren Tanguy Cosyns wordt weer opgevist. Met Maxime Van Oost, Thibeau Stockbroekx (de neef van de gestopte Manu) en Simon Vandenbroucke krijgen ook opnieuw 3 jongeren kansen.

Voor de rest zien we dezelfde selectie als op het voorbije EK.

Dit zijn de 22 spelers: Vandenbroucke (doel), L. Van Doren (doel), Vanasch (doel), A. Van Doren, Stockbroekx, Dohmen, Van Aubel, Charlier, Boccard, De Kerpel, Hendrickx, Denayer, De Sloover, Kina, Luypaert, Wegnez, Boon, Van Oost, Ghislain, Onana, Van Dessel, Cosyns

Geen Sotgiu bij de vrouwen

Ook bij de vrouwen werden 22 speelsters geselecteerd. Hier valt vooral de afwezigheid van doelvrouw Elena Sotgiu op. Elodie Picard kreeg van Raoul Ehren de voorkeur.

In vergelijking met het EK - waar de Red Panthers de finale verloren tegen Nederland - komt onder meer Ambre Ballenghien er weer bij. Emily White, verkozen tot Beste Jonge Speelster van het EK, is er door een zware blessure dan weer niet bij.

Dit zijn de 22 spelers: D'Hooghe (doel), Picard (doel), Rasir, Marien, Raye, Englebert, Puvrez, Vandermeiren, Versavel, Gerniers, Blockmans, Duquesne, Struijk, Nelen, Vanden Borre, Hillewaert, Ballenghien, Breyne, 'T Serstevens, Brasseur, Belis, Bonami

Wie treffen de Lions en Panthers?

Zowel de mannen als de vrouwen spelen van 13 tot 21 januari in Valencia om 3 olympische tickets.

De Red Lions zijn ingedeeld in een groep met Ierland, Japan en Oekraïne. Dat zijn op papier 3 teams die geen bedreiging mogen vormen. In de andere groep is Spanje het sterkste land.

De Red Panthers nemen het net als de mannen op tegen Ierland en Oekraïne, met daarnaast ook nog Zuid-Korea.

Gerelateerd: