Ga naar de inhoud

Geen EK is "verrassing" voor Tom Boon: "Twijfel over toekomst, maar neem nu geen beslissing"

 ma 31 juli 2023 19:01
Geen EK voor routinier Tom Boon.

De Belgische hockeymannen trekken volgende maand zonder Tom Boon naar het EK in Duitsland. Boon wordt gepasseerd door de bondscoach en die keuze is toch aan de ribben blijven kleven van de doelpuntenmachine van de Red Lions. "Maar ik geloof dat ze nog in mij geloven."

Voor Tom Boon was zijn niet-selectie "een verrassing". "Ik had het niet echt verwacht", legt hij uit in een gesprek met onze redactie. "Ik heb weinig discussie gehad met de coach de vorige weken en ik dacht dat alles in orde was."

 

Boon steekt mee de hand in eigen boezem. Door een blessure en een gebrek aan trainingen noemt hij zijn prestaties in de Pro League "niet goed". "Maar ik heb in deze vakantieperiode fysiek wel stappen gezet en ben in vorm gekomen."

 

"De laatste weken op training waren volgens mij voldoende, maar ik heb nooit iets te horen gekregen dat dit of dat beter moest. Het was dus wel even moeilijk, ja. Ik was een beetje verbaasd."

 

"Al voelde ik ook wel iets en heb ik het ook aan de spelers gevraagd. Ze zeiden dat ik me geen zorgen hoefde te maken. Maar toen ik het vernam, was het even moeilijk. Het is ook nog heel vers."

 

Boon is 33 jaar. "We horen meer en meer dat we oud worden. Ik moet even tijd nemen om na te denken en om te kijken wat de mogelijkheden zijn", zegt hij over zijn toekomst als Red Lion.

 

"Of ik twijfel? Een beetje. Ik ben al 15 jaar bij deze ploeg en ik mis voor het eerst een selectie. Maar ik neem nu zeker geen beslissing."

 

"Ik heb wel veel berichtjes gekregen, ook van de coach en andere stafleden. Ik geloof dat ze nog in mij geloven, maar ik moet even kijken wat de mogelijkheden nog zijn voor de toekomst."

Of ik twijfel over mijn toekomst? Een beetje. Ik ben al 15 jaar bij deze ploeg en ik mis voor het eerst een selectie. Maar ik neem nu zeker geen beslissing.

Tom Boon

Bondscoach: "Verschrikkelijk moeilijke beslissing"

Wat had bondscoach Michel van de Heuvel te vertellen over zijn keuze om Tom Boon niet mee te nemen naar Mönchengladbach?

 

"Dat was verschrikkelijk moeilijk", legt hij uit. "Hij heeft een enorme carrière gehad bij de Lions. Hij staat voor ongelofelijke goals. Ik heb nog nooit iemand gezien die zulke dingen kan."

 

"Hij staat ook voor een bepaalde flair in onze groep, maar in dit proces is hij met zijn profiel buiten de ploeg gevallen."

 

"Tom is ongelofelijk teleurgesteld. Hij heeft hier tijd voor nodig, maar hij is een ongelofelijke winnaar. Die zal hij ook gebruiken richting Parijs", sluit de bondscoach de deur nog niet helemaal. 

Gerelateerd:

red lions op ek hockey

match om brons
België Duitsland 2-0
halve finales
België Nederland 2-3
Duitsland Engeland 0-0 (4-5)
wedstrijden in groep A
Spanje Oostenrijk 5-0
Engeland België 3-5
Engeland Oostenrijk 3-0
België Spanje 5-1
België Oostenrijk 3-1
Spanje Engeland 3-4
stand in groep A
    M W G V +/- ptn
1. België 3 3 0 0 +8 9
2. Engeland 3 2 0 1 +2 6
3. Spanje 3 1 0 2 -3 3
4. Oostenrijk 3 0 0 3 -10 0