Roger Lukaku hoopt stilaan op verzoening met zoon Romelu: "Ik zie hem nu enkel op televisie"

 di 21 november 2023 21:05

Roger Lukaku schonk Romelu Lukaku zijn naam en zijn voetbalgenen, maar de liefde tussen vader en zoon is de laatste jaren danig bekoeld. In La Dernière Heure doorbreekt vader Lukaku na 5 jaar het stilzwijgen in de hoop hun relatie weer te herstellen. "De deur is nu dicht voor mij, en dat doet pijn."

Het is een publiek geheim dat Romelu Lukaku al jaren geen contact meer heeft met zijn vader, ex-prof Roger Lukaku, na de scheiding met zijn moeder. Met een interview in La Dernière Heure probeert die laatste de opgeblazen bruggen te herstellen.

 

"Ik hoop dat dit artikel de deur weer opent. Ik voel dat het op een dag weer goed zal komen, want zoals het nu is, doet het mij pijn."

 

Vader Lukaku volgt de carrière van zijn zoon wel nog steeds op de voet. "Maar thuis voor de televisie. Ik ga niet naar het stadion, omdat ik hem niet van de wijs wil brengen."

 

De match tegen Azerbeidzjan, waarin Lukaku 4 keer scoorde in 1 helft, noemt Lukaku sr. "zijn beste match sinds die tegen de VS, op het WK 2014".

 

"Als hij op het veld was blijven staan, had hij er 6 of 7 gemaakt. Ik denk ook dat, als hij na het EK voortdoet als international, zeker meer dan 100 interlandgoals zal maken (hij zit nu aan 83 goals, red)."

Ik vond dat hij afgelopen zomer naar Saudi-Arabië had moeten gaan. Hij mag stilaan aan zichzelf denken.

Roger Lukaku

Via zijn andere zoon Jordan probeert Roger Lukaku toch nog wat invloed uit te oefenen op Romelu. Al sloeg hij zijn advies afgelopen zomer wel in de wind.

 

"Ik vond dat hij had moeten tekenen in Saudi-Arabië, bij Al Hilal. Hoeveel had hij dan verdiend per jaar? 45 miljoen euro? En dat voor 3 jaar?"

 

"Romelu is al 30 jaar, hij heeft 2 kinderen. Hij mag stilaan aan zichzelf denken. Alleen wou hij zelf in Europa blijven voetballen."

Gerelateerd: