Superspits en ook steeds meer dé leider: collega's over de twee facetten van "onvervangbare" Romelu Lukaku

 ma 20 november 2023 06:13
" "
Romelu Lukaku neemt de jongeren bij de Duivels letterlijk en figuurlijk bij de hand.

De Heizel gaf hem een staande ovatie, alle kranten strooiden met een 10 op 10. En zijn collega's? Die gooiden een voor een met bloemetjes voor superspits én leider Romelu Lukaku. Een impressie van de langgerekte lofzang vanuit de catacomben van het Boudewijnstadion.

Spelers en bondscoach over Lukaku de superspits

83 doelpunten in 113 interlands, maar nooit eerder maakte Romelu Lukaku er 4 in één match voor de Rode Duivels. Zo blijft hij ook zijn collega's verbazen. Alhoewel.

 

"Ik ben niet verrast dat hij 4 keer heeft gescoord", blikte Jeremy Doku terug. "En dat in maar 45 minuten, wie weet waar hij was geëindigd als hij de hele match had gespeeld?"

 

"Het is fijn om met hem samen te spelen", aldus Leandro Trossard. "Tegen Azerbeidzjan werkte hij ook tegen 100% af. Het is leuk om zo'n spits in de ploeg te hebben."

 

"Een fenomeen", wond Jan Vertonghen er geen doekjes om. "Zo'n speler in je ploeg is een boost richting het EK. En dat in combinatie met dat jonge geweld rondom hem, een enorme troef."

 

"Romelu is een van de hardste werkers die ik ooit heb gezien. Een van zijn eerste Europese matchen was met Anderlecht tegen Ajax, waar ik toen speelde. Toen was hij nog heel ruw, maar hij scoorde wel al 2 keer."

 

"Sindsdien heeft hij heel hard gewerkt aan zijn aannames, zijn afwerking, zijn techniek... Dat heeft zich later uitbetaald."

 

"Lukaku is voor mij dan ook een voorbeeld voor alle jongens in deze groep én voor iedereen die ervan droomt om profvoetballer te worden."

 

En dan was er nog Domenico Tedesco met een lofzang: "Romelu is de top van de top, de beste met wie ik ooit heb gewerkt", ging Tedesco verder. "Je kunt hem gewoon niet afstoppen. Hij is altijd aanspeelbaar, ruikt het doel, weet wanneer te versnellen... Én het is een fantastische persoonlijkheid."

Spelers en bondscoach over Lukaku de leider

Sinds hij de aanvoerdersband draagt, werpt Romelu Lukaku zich ook steeds meer op als dé leider van deze Rode Duivels, een rol waarin Jan Vertonghen hem ook heeft zien groeien.

 

"Hij is héél aanwezig, hij laat zich gelden."

 

"Hij praat op de juiste momenten", merkte Leandro Trossard al. "Hij is veel met de jonge jongens bezig."

Eigenlijk is Romelu onmisbaar, onvervangbaar. Door zijn persoonlijkheid én zijn kwaliteiten.

Jan Vertonghen

"Als hij praat, luisteren we", gaf Jeremy Doku toe. "Er zijn ook mensen die praten en op het veld niets tonen. Maar Lukaku toont het ook op het veld, we kunnen op hem leunen."


Dat ondervond ook de bondscoach: "Romelu is iedereen zijn vriend", benadrukte Tedesco.


Het laatste woord was voor Vertonghen: "Die jonge kerels spelen allemaal al bij een topclub, maar toch kijken ze naar hem op. Omdat hij hard werkt en toch bescheiden blijft."

 

"Dat maakt hem van goudwaarde voor de groep. Eigenlijk is hij onmisbaar, onvervangbaar. Door zijn persoonlijkheid én zijn kwaliteiten. Dus laten we er maar volop van genieten zolang hij er is."

Gerelateerd: