Ga naar de inhoud

Luca Brecel goes darts? Met opvallende polo klaagt hij snooker-dresscode aan: "Ik verlies 20% met zo'n strikje"

 di 14 november 2023 17:26
Luca "The Belgian Bullet" Brecel.

Luca Brecel zoals u hem nog nooit zag. De wereldkampioen snooker verscheen op het Champions of Champions-toernooi in Bolton met een sportieve polo in plaats van zijn keurig kostuum. Sterker nog: onze landgenoot pleitte achteraf ook voor het versoepelen van de dresscode in de sport. "Ik verlies 20% van mijn capaciteiten met zo'n verschrikkelijk strikje aan", klonk het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het was toch even met de ogen knipperen toen Luca Brecel op de vloer verscheen voor zijn eerste pot op het Champions of Champions-toernooi.

 

Onze landgenoot - die we normaal steeds in een hemd en een kostuum zien - droeg een polo die verdacht veel op een darts-outfit leek. Op zijn rug blonk zijn bijnaam: "The Belgian Bullet."

Bij sommige stoten zit je kleding in de weg.

Luca Brecel

Een beeld dat we op andere toernooien niet vaak zien, omdat er meestal strikte voorschriften zijn omtrent de kleding van de snookerspelers. Tot ergernis van Brecel zelf.

 

"Is het niet eens tijd dat we die regels versoepelen?", stelde de Belg zich openlijk de vraag. "Bij sommige stoten zit je kleding in de weg."

 

"Dat verschrikkelijke strikje, bijvoorbeeld. Ik verlies 20% van mijn spelcapaciteit wanneer ik zoiets draag. En ik ben niet de enige die hier zo over denkt. Oké, ik begrijp dat het een elitesport is en dat het er op tv waarschijnlijk goed uitziet, maar we moeten ons toch eens buigen over het belang van die dresscode."

De kleren maken de man, maar voorlopig nog niet het snookerspel van Luca Brecel.

 

In het Engelse Bolton heeft hij zich niet voor de kwartfinales van het Champions of Champions kunnen plaatsen.De wereldkampioen ging kansloos met 4-0 onderuit tegen de Engelsman Barry Hawkins (WS-12). Die maakte er met breaks van 128, 50, 59 en 108 een demonstratie van.

 

Alleen in de laatste twee frames kwam Brecel op het scorebord: 128(128)-0, 82(50)-0, 65(59)-45, 108(108)-4.

Gerelateerd: