Ga naar de inhoud

"Ik weet u wel te vinden" levert Patro-trainer Stijn Stijnen vier wedstrijden schorsing op

 do 9 november 2023 10:53

Stijn Stijnen zal vier wedstrijden van Patro Eisden vanaf de tribunes moeten bekijken. De trainer krijgt een schorsing van vier speeldagen effectief opgelegd voor uitspraken tegen de scheidsrechter in het duel tegen Seraing. "Ik weet u wel te vinden, maandag is uw carrière voorbij", waren zijn woorden.

Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal (DCP) stelde een schorsing van 7 wedstrijden, waarvan 4 effectief voor. Ook keeperstrainer Niels Hermans moet 2 matchen brommen door verwensingen aan het adres van de scheidsrechters.

 

Uit het scheidsrechtersverslag bleek dat Stijn Stijnen zich de hele partij intimiderend opstelde tegenover de vierde scheidsrechter. In de eerste helft kreeg Stijnen al geel voor zijn gedrag, maar dat weerhield hem niet om tijdens de rust de vierde scheidsrechter opnieuw te bedreigen.

 

"Ik zie u wel in de rechtbank", liet Stijnen optekenen. Net als: "Ik weet u wel te vinden, maandag is uw carrière voorbij."

 

Het Disciplinair Comité was scherp voor de coach. "Door woorden en gedragingen heeft Stijnen actief bijgedragen tot een opstandige en zelfs vijandige sfeer. Hij had onmiskenbaar tot doel de vierde official te destabiliseren en te treffen door een ernstige vrees", klinkt het. 

 

Het is niet de eerste keer dat Stijnen als coach voor het DCP moet verschijnen, het Comité ziet ook geen verbetering in het gedrag van de voormalig doelman.

 

Dat hij na zijn uitsluiting en het laatste fluitsignaal alsnog het veld opkwam om onder meer verhaal te halen bij de scheidsrechters, leverde hem nog een speeldag schorsing op. Alles samen moet Stijnen ook 2500 euro betalen.

Gerelateerd: