Ploeg van Bart Wellens past voor trip naar Waterloo: "Onmogelijk zonder internationale sponsors"

 ma 9 oktober 2023 18:09

Zowat alle hoofdrolspelers in het veld reizen komend weekend af naar de Verenigde Staten voor de eerste krachtmeting in de Wereldbeker. Toch laat Circus-ReUz-Technord de cross in Waterloo links liggen. "Het is simpelweg te duur", vertelt hij in een interview bij WielerFlits.

Niet langer meerdere, maar slechts één veldrit in de Verenigde Staten op de Wereldbekerkalender. Dus heeft Bart Wellens een kosten-batenanalyse gemaakt.

 

"Voor een cross komen we niet uit onze kosten", deelt hij het resultaat. "Er komt heel wat bij kijken. Een renner gaat ook niet alleen, maar je moet je van een hele entourage voorzien. Dan loopt het kostenplaatje snel op, natuurlijk."

 

Zoek dus niet naar Gerben Kuypers, die zijn neus aan het venster stak in Beringen. Ook de Zwitser Kevin Kuhn, Thijs Aerts en Lauren Molengraaf zullen het groene shirt van de satellietploeg van Intermarché-Circus-Wanty niet tonen in de VS.

Als renners alles zelf moeten financieren, wordt het sowieso moeilijk voor hen.

Bart Wellens

"Op zich is het geen ramp om deze cross te missen, want je laat maar een keer punten liggen", haalt Wellens zijn schouders op. 

 

Al blijft hij kritisch voor de Amerikareizen in de veldritwereld. "De UCI kan dan wel overal crossen organiseren. Als renners alles zelf moeten financieren, wordt het sowieso moeilijk voor hen. Zéker als je geen internationale sponsors hebt."

 

“Laat ons beginnen met de cross in Europa van de grond te krijgen”, vindt Wellens. “Daar heb je zo veel mooie crossen die nog onderbelicht zijn."

kalender wereldbeker veldrijden

datum cross winnaar winnares
15/10 Waterloo (VS) Nys Van Empel
29/10 Maasmechelen Van der Haar Van Empel
12/11 Dendermonde Ronhaar Alvarado
19/11 Troyes (Fra) Iserbyt Alvarado
26/11 Dublin (Ier) Ronhaar Brand
03/12 Flamanville (Fra) Iserbyt Brand
10/12 Val di Sole (Ita) Nieuwenhuis Bakker
17/12 Namen Alvarado  
23/12 Antwerpen    
26/12 Gavere    
30/12 Hulst (Ned)    
07/01 Zonhoven    
21/01 Benidorm (Spa)    
28/01 Hoogerheide (Ned)    
Gerelateerd: