Ga naar de inhoud

Lucinda Brand laat verstek gaan voor Wereldbekerwedstrijd in Waterloo

 ma 9 oktober 2023 14:31
Lucinda Brand op haar veldritfiets.
Lucinda Brand in betere tijden.

Lucinda Brand (Baloise-Trek Lions) zal het komend weekend niet deelnemen aan de eerste Wereldbekerwedstrijd in het Amerikaanse Waterloo. De Nederlandse revalideert nog na een valpartij in de Simac Ladies Tour vorige maand. 

Brand, gisteren dus ook niet aan de start in Beringen, mist het seizoensbegin met een vervelende blessure aan het sleutelbeen. De ex-wereldkampioene begint zo met een achterstand in de Wereldbeker en de andere nevenklassementen aan het nieuwe veldritseizoen.

 

De Nederlandse selectie kan naast Brand ook geen beroep doen op de geblesseerden Denise Betsema en Marianne Vos. Die laatste zullen we zelfs helemaal niet in actie zien de komende veldritwinter na een vervelende operatie aan haar liesslagader.

 

Ondanks de afzeggingen dient Nederland allerminst te panikeren. Zo zullen de nummers één en twee van de cross in Beringen, Fem van Empel en Ceylin Alvarado, aan de start verschijnen. Ook Puck Pieterse, winnares van de Wereldbeker mountainbike, zal er in principe haar mountainbike inruilen voor de veldritfiets.

kalender wereldbeker veldrijden

datum cross winnaar winnares
15/10 Waterloo (VS) Nys Van Empel
29/10 Maasmechelen Van der Haar Van Empel
12/11 Dendermonde Ronhaar Alvarado
19/11 Troyes (Fra) Iserbyt Alvarado
26/11 Dublin (Ier) Ronhaar Brand
03/12 Flamanville (Fra) Iserbyt Brand
10/12 Val di Sole (Ita) Nieuwenhuis Bakker
17/12 Namen Alvarado  
23/12 Antwerpen    
26/12 Gavere    
30/12 Hulst (Ned)    
07/01 Zonhoven    
21/01 Benidorm (Spa)    
28/01 Hoogerheide (Ned)