Ga naar de inhoud

Tedesco had "ander profiel nodig" dan Vermeeren: "Zou jammer zijn om Arthur op de bank te zetten"

 vr 6 oktober 2023 12:53
Domenico Tedesco: "Als de timing juist is, zal Arthur er wel bij zijn."

Terwijl iedereen de naam van Arthur Vermeeren had verwacht, besloot bondscoach Domenico Tedesco zijn ploegmaat Mandela Keita op te roepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Oostenrijk en Zweden. "Het is geen keuze tegen Arthur, wel voor Mandela."

Ondanks de enorme ontgoocheling voor Antwerp in de Champions League was er één lichtpunt tegen Sjachtar Donetsk: Arthur Vermeeren speelde een heel sterke wedstrijd.

 

Iedereen had de jonge middenvelder dan ook voor het eerst bij de Rode Duivels verwacht, maar bondscoach Domenico Tedesco riep Vermeeren toch niet op.

 

"Arthur was inderdaad heel scherp tegen Sjachtar", beaamde Tedesco. "Hij was enorm goed in de eerste helft."

 

De vraag die Tedesco dan ook meteen voor de voeten geworpen kreeg: waarom krijgt Vermeeren dan geen plekje in de selectie? "We verwachten een moeilijke wedstrijd tegen Oostenrijk en Zweden, die heel fysiek spelen."

 

"Daarom hebben we veel kracht nodig op het middenveld en kozen we voor Mandela Keita", verklaarde de bondscoach.

 

"Vermeeren is niet het profiel dat ik nu nodig acht. Hij is een ander soort speler. Dat betekent niet dat Arthur niet klaar is. Hij staat dicht bij een selectie. De vraag is niet of hij wordt opgeroepen, maar wanneer."

Arthur wordt de volgende in dit team, maar wij beslissen wanneer het daar het juiste moment voor is.

Domenico Tedesco

Tedesco begrijpt dat de beslissing hard kan aankomen bij Vermeeren. "Het is nochtans geen keuze tegen Arthur, maar wel voor Mandela."

 

"Ik zal nog praten met Arthur, die bij de selectie voor de U21 zit. Dit is een beslissing voor dit tweeluik, niet voor de toekomst."

 

De bondscoach liet ook uitschijnen dat hij een selectie niet graag ongedaan maakt. "Arthur is een jong toptalent. Het vraagt gewoon tijd. Als de timing juist zit, zal Vermeeren er wel bij zijn. Het is ook niet gemakkelijk om spelers na een eerste selectie niet meer op te roepen."

 

"Arthur wordt de volgende in dit team, maar wij beslissen wanneer het daar het juiste moment voor is. Als ik hem nu oproep en 90 minuten op de bank laat, zou dat jammer zijn. Hij is een toptalent en het is een kwestie van tijd, maar nogmaals: wij hakken de knoop door. Eens hij hier is, zal hij blijven."

 

Mag Mandela Keita dan wel rekenen op speelkansen? "We zullen zien", bleef Tedesco voorzichtig. "Het hangt af van de trainingen, maar anders zou ik hem ook niet oproepen."

Arthur Vermeeren
Arthur Vermeeren in actie in de Champions League.
Gerelateerd: