Ga naar de inhoud

Wouter Vrancken zag te weinig lef bij zijn ploeg: "Alles bij elkaar schreeuwen, heeft dan geen effect"

Bedenkelijke blikken langs de zijlijn. Wouter Vrancken zag zijn ploeg in zeven minuten helemaal weggespeeld worden door Aboubakary Koita. Met drie tegentreffers naar de kleedkamer trekken, stond dan ook niet in het plan van de T1. Zeker niet in de derby. "Onze ploeg viel bij momenten uit elkaar", vertelt Vrancken over de herstellingswerken die hij uitvoerde tijdens de rust.

"Te weinig. Te passief in het balbezit. De verdedigende linie stond te laag, ..."

 

Wouter Vrancken legde de vinger op de wonde na een dramatische eerste helft van KRC Genk. Aboubakary Koita speelde de Genkse verdediging tureluurs met een hattrick in 7 minuten.

 

"Onze verdedigende linie stond te laag. Dat heeft met lef te maken", oordeelt de trainer. "Ook in de opbouw kozen we de makkelijke oplossing. Dat is niet het voetbal waar we voor staan."

 

"Maar goed, ik ben ook blij met de reactie van mijn jongens."

In de eerste helft viel onze ploeg uit elkaar, maar in de tweede helft vochten ze samen voor die eerste goal.

Wouter Vrancken

Hoe heeft Vrancken zijn team weer op de rails gekregen tijdens de rust?

 

"Het belangrijkste was: we moesten laten zien dat we een team waren. Als de eerste goal viel, konden we daarop bouwen."

 

"In de eerste helft viel onze ploeg uit elkaar, maar in de tweede helft vochten ze samen voor die eerste goal."

 

Die boodschap heeft hij op een serene manier overgebracht naar zijn groep. "Alles bij elkaar gaan schreeuwen, heeft dan geen effect. De ontgoocheling is op dat moment te groot."

 

Een keuze die werkte, maar geen vierde zege opleverde dit seizoen. Toch te weinig voor de Limburgse topclub. "Er zit gewoon vaker meer in", tempert Vrancken. "Qua efficiëntie zaten we bij de besten van de klas, maar we maken het te vaak niet af."