Ga naar de inhoud

Een wereldster komt naar België: WK turnen in Antwerpen mag zich opmaken voor Simone Biles

Simone Biles

Het WK gymnastiek in Antwerpen moet het zonder Belgische blikvanger Nina Derwael doen, maar de turnfans kunnen wel uitkijken naar een andere grote naam. 19-voudig wereldkampioene Simone Biles heeft vannacht tijdens de Amerikaanse trials een plekje veroverd in de selectie voor het WK turnen in ons land.

Hoeft Simone Biles nog geïntroduceerd te worden? Haar palmares spreekt voor zich: 7 olympisch medailles (4x goud) en 25 WK-medailles (19x goud) fonkelen in de prijzenkast van de intussen 26-jarige Amerikaanse, die door veel kenners beschouwd wordt als de beste turnster in de geschiedenis.

 

En binnenkort dus ook te bewonderen in Antwerpen, van 30 september tot 8 oktober de gaststad van het WK turnen. Een opsteker ook voor de organisatie, na het forfait van publiekstrekker Nina Derwael.

 

Biles kwalificeerde zich vannacht voor het WK tijdens de selecties in Texas. Voor Biles wordt het haar 6e WK. Op haar 26e wordt ze ook de oudste Amerikaanse gymnaste op een wereldkampioenschap in meer dan 50 jaar.

 

Simone Biles bewaart overigens goeie herinneringen aan Antwerpen. Precies 10 jaar geleden veroverde ze in het Sportpaleis haar eerste WK-medailles. Biles pakte destijds 4 medailles in Antwerpen, waarvan 2 gouden.

 

Het was de start van een indrukwekkende collectie WK-medailles, die binnenkort dus mogelijk nog uitgebreid wordt. Of Biles ook deze keer kan schitteren in Antwerpen kunt u vanaf 30 september op de voet volgen bij Sporza.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Retro 2013: Simone Biles verovert in Antwerpen haar eerste wereldtitels