Nina Derwael geeft update: "Zaterdag operatie", minstens 3 maanden out

 di 19 september 2023 17:16

Nina Derwael sukkelde dit seizoen van de ene in de andere schouderblessure. Met een operatie wil de Belgische gymnaste een definitieve streep onder haar blessureleed trekken, meldde ze op Instagram. "Ik droom ervan om opnieuw te kunnen swingen", is ze hoopvol. Ze is alvast 3 maanden out, pas na de operatie zal duidelijk zijn hoe lang ze moet revalideren. Tegen Parijs 2024 wil ze weer top zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nina Derwael neemt geen halve maatregelen om opnieuw op topniveau te komen.

 

Zo deelde de gymnaste vandaag het nieuws op haar Instagram dat ze dit weekend geopereerd zal worden aan haar schouder. "De operatie staat zaterdag gepland", klonk het.

 

"Ik droom er alvast van om opnieuw te kunnen swingen", sloot ze af onder een trainingsvideo van haar.

 

Onze landgenote blesseerde zich twee weken geleden op training. Bij haar afsprong van de brug schoot haar schouder uit de kom, waardoor ze een kruis moet maken over het WK in Antwerpen (30 september - 8 oktober).

 

Een zoveelste tegenslag dit jaar.  In april moest ze ook al passen voor het EK in Turkije met een schouderblessure. 

 

Nina Derwael aasde in Antwerpen op een 5e WK-medaille, een 3e gouden. In 2018 en in 2019 pakte ze de wereldtitel aan de brug met ongelijke leggers, het onderdeel dat ze twee jaar geleden ook won op de Olympische Spelen in Tokio.

Gymfed: "Operatie enige optie"

Later op de avond kwam de Gymfed met extra informatie: "Na overleg met de medische staf en diverse schouderspecialisten bleek operatief ingrijpen de enige optie."

"Pas na de ingreep zal het duidelijker worden hoe de revalidatie er zal uitzien. Dat zal week per week geëvalueerd worden. Het is momenteel te vroeg om uitspraken te doen over het opnieuw bewegen of belasten van haar schouder."

"Nina zal in elk geval een primaire revalidatieperiode van 3 maanden moeten inlassen." Op de Olympische Spelen in Parijs (26 juli-11 augustus) wil ze haar titel verdedigen.

Gerelateerd: