Ga naar de inhoud

Premier League klassement

Jeremy Doku schudt verlegenheid van zich af: "Getoond wat ik in mijn mars heb"

 ma 18 september 2023 06:30
Jeremy Doku mocht voor het eerst een goal vieren in het shirt van Manchester City.

Het was een van de opvallendste prestaties van de afgelopen speeldag in de Premier League: Jeremy Doku kreeg heel wat lof na de zege tegen West Ham. Zelf blijft hij bescheiden. "Ik was wat minder verlegen."

Jeremy Doku stak zaterdag de lont aan het kruitvat van de comeback van Manchester City tegen West Ham United. Binnen de minuut na de start van de tweede helft had hij de gelijkmaker in doel gelegd.

 

Na zijn zinderende prestatie kreeg de jonge Belg van City lof van zijn coach Pep Guardiola en de trofee van Man van de Match. "Deze prestatie en mijn eerste goal voor City betekenen heel veel voor mij, zeker na de openingsgoal van West Ham."

 

Die goal kwam er na balverlies van Doku. "Ik was ontgoocheld na dat balverlies en wou iets goedmaken. Met de gelijkmaker heb ik dat gedaan en heb ik het team geholpen. Daar ben ik tevreden mee."

Tegen West Ham heb ik wat meer getoond wat ik in mijn mars heb. Ik was wat minder verlegen. 

Jeremy Doku

In vergelijking met zijn debuut tegen Fulham drukte Doku nu wél zijn stempel op de wedstrijd. "De coach zei dat ik tegen Fulham nog wat verlegen was en nu niet. Daar kan ik mee akkoord gaan", lachte Doku. 

 

"Tegen West Ham heb ik wat meer getoond wat ik in mijn mars heb. Ik was wat minder verlegen. De coach had me op het hart gedrukt dat ik niet mocht twijfelen bij één-tegen-één-situaties en dat is goed uitgedraaid."

 

Doku straalde na de wedstrijd. "Ik besef het nog niet zo goed, maar hier geniet ik van. Dit is een belangrijk moment voor mij en mijn familie. Hopelijk kan ik hier nog veel doelpunten maken om zo het team aan zeges en trofeeën helpen."

Bekijk de goal van Jeremy Doku

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: