Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
11
Jannik Sinner
9525
21
Carlos Alcaraz
8580
32
Novak Djokovic
8360
4
Alexander Zverev
6885
5
Daniil Medvedev
6485
6
Andrey Rublev
4710
7
Casper Ruud
4025
8
Hubert Hurkacz
3995
92
Alex De Minaur
3845
10
Grigor Dimitrov
3775

Steve Darcis rekent in eerste Daviscup-selectie op Goffin: "Zijn niveau op training is uitstekend"

 ma 4 september 2023 14:50
David Goffin en Steve Darcis speelden lang samen in het Daviscup-team.

Steve Darcis heeft zijn eerste selectie bekendgemaakt als nieuwe Daviscup-kapitein. David Goffin blijft de leider van het team, ondanks een mindere vorm. "Zijn niveau op training is uitstekend."

Darcis rekent voor de play-off tegen Oezbekistan later deze maand (16-17 september) op David Goffin (ATP 96), Kimmer Coppejans (ATP 148), Joris De Loore (ATP 173) en het dubbelduo Joran Vliegen (ATP dubbel 20) en Sander Gillé (ATP dubbel 22).

 

Zizou Bergs (ATP 149) is er niet bij door een lichte blessure. "Zizou heeft de kwalificaties van de US Open gespeeld, hij kan zijn backhand nog niet spelen zoals hij zou willen", legt Darcis uit.

 

"We zijn dus van mening dat hij niet 100 procent voluit kan gaan. Maar ik weet dat hij van de Davis Cup houdt en dat hij altijd heel erg gemotiveerd is om te spelen. Ik ben ervan overtuigd dat we in de toekomst op Zizou kunnen rekenen."    

 

Speerpunt David Goffin zit niet in zijn beste periode, maar Darcis is niet ongerust. "Ik ken David heel goed, ik maak me helemaal geen zorgen. Zijn niveau op training is uitstekend".

 

"Hij heeft nog dat tikkeltje extra nodig om zijn wedstrijden te winnen, maar twee weken samen zou moeten volstaan om dat op te lossen. Hij blijft zonder twijfel de leider van dit team."

 

Goffin krijgt het gezelschap van Joris De Loore en Kimmer Coppejans, die allebei sneuvelden in de laatste kwalificatieronde voor de US Open.

 

De ontmoeting tussen België en Oezbekistan gaat door in de Alverberg in Hasselt. De Belgische mannen spelen voor het behoud in Wereldgroep I na de nederlaag in februari in Zuid-Korea (3-2).

 

"Ik zou liegen als ik zou zeggen dat België geen favoriet is in deze ontmoeting tegen Oezbekistan", aldus Darcis. "Uiteraard hebben we heel veel respect voor de tegenstander, zoals dat altijd hoort. We weten dat er altijd verrassingen kunnen opduiken tijdens een Davis Cup-duel. Maar we gaan deze ontmoeting wel in als favoriete ploeg."

Gerelateerd: