Ga naar de inhoud

Dirk Demol over overstap naar Lotto-Dstny: "Niet de bedoeling, maar ik was gecharmeerd door uitdaging en project"

 do 31 augustus 2023 15:57
Dirk Demol verlaat Israel-Premier Tech en gaat volgend jaar aan de slag bij Lotto-Dstny.

Een hereniging na tientallen jaren: nadat Dirk Demol (63) in de jaren '90 bij Lotto koerste, gaat hij er vanaf 2024 aan de slag als ploegleider. Hij verlaat Israël-Premier Tech, waar Sep Vanmarcke zijn vervanger zal worden. Bij Lotto - Dstny komt Demol in een ploeg terecht die aan de heropbouw bezig is: "Ik breng een pak ervaring mee voor al dat jonge talent."

"Ik kijk er enorm naar uit", vertelt Demol vol goesting over zijn overstap naar Lotto - Dstny aan Sporza. "Het is een Belgische ploeg, die aan een opwaartse beweging bezig is."

 

"In de ploeg waar enorm veel jonge getalenteerde renners zijn, zal ik een pak ervaring kunnen bijbrengen. Zo hoop ik om mijn steentje te kunnen bijdragen. Niet alleen voor de jonge renners, maar voor de ploeg in het algemeen. Ik wil een echt team member zijn."

Het was niet de bedoeling om te veranderen. Maar ik was gecharmeerd door de uitdaging en het project dat voor handen is met dat vele talent.

Dirk Demol

"Het was niet de bedoeling om te veranderen. Ik zat goed bij Israël - Premier Tech. Maar ik was gecharmeerd door de uitdaging en het project dat voor handen is met dat vele talent."

 

Dat de ploeg het Pro-Continentale statuut heeft, speelde niet mee in Demols keuze: "Lotto-Dstny blijft gezien worden als een WorldTour-ploeg. Wat er wel meespeelde: het eerste gesprek, een poos na de Tour, was heel fijn. Ik kon me meteen heel erg vinden bij de ploeg."

 

Het contract is getekend, maar de rollen zijn nog niet verdeeld: "Wie welke verdeling krijgt, is nog niet duidelijk. Het enige zekere is dat ik me bij de ploeg ga voegen in januari. En dat ik mijn ervaring wil gebruiken voor de ontwikkeling van de jongeren."

Over Sep Vanmarcke als zijn vervanger: "Hele goede keuze"

De ondertussen door hartproblemen gedwongen werkloze Sep Vanmarcke vult vanaf 2024 het lege plaatsje bij Israël - Premier Tech van Demol op. "Een hele goede keuze", vindt Demol. 

 

"Sep heeft een berg ervaring en een heel mooie carrière. Als je in de ploegleiding gaat kijken, heeft elke ploeg er 6 tot 8. Meestal een combinatie van oud-renners die net uit het peloton komen en dus nog weten wat daarin omgaat en anciens, zoals ik. Als dat klikt, heb je de perfecte combinatie."

 

"Ik wens Sep veel geluk toe met deze mooie uitdaging en twijfel er niet aan dat hij dat goed zal doen."

Gerelateerd: