Ga naar de inhoud

Rode Duivel Timothy Castagne blijft in de Premier League bij Fulham

 di 29 augustus 2023 11:29

Timothy Castagne is terug in de Premier League. De flankverdediger verlaat het gedegradeerde Leicester City en tekent voor vier seizoenen bij Fulham. De Londense club betaalt tussen de 15 en de 20 miljoen euro voor de 27-jarige Rode Duivel.

Te goed voor tweede klasse.

 

Na de degradatie van Leicester City uit de Premier League vorig seizoen werd al snel duidelijk dat Timothy Castagne niet mee zou gaan naar de Engelse tweede klasse.

 

Het duurde lang, maar uiteindelijk heeft de Rode Duivel dan toch een nieuwe club gevonden. Fulham, een club uit de stabiele middenmoot van de Premier League, geeft hem een contract van 4 jaar.

 

De verdediger reageerde al kort op zijn overgang: "De transferperiode duurde erg lang en ik ben dan ook opgelucht hier te zijn. Ik sprak reeds met de coach en wil hier nu zo snel mogelijk trainen en spelen."

De transferperiode duurde erg lang en ik ben dan ook opgelucht hier te zijn.

Timothy Castagne

Castagne werd opgeleid bij Racing Genk en verliet Limburg in 2017 voor de Italiaanse subtopper Atalanta. Van daar ging het 3 jaar geleden naar Leicester, waar Castagne altijd basisspeler was.

 

Bij Leicester wordt de Belgische enclave zo steeds kleiner, nadat Youri Tielemans eerder deze zomer al de club verliet. Dennis Praet en Wout Faes veranderden (voorlopig) niet van club.

 

In Londen wordt Castagne de enige Belg van Fulham, al zitten er met Knockaert en Andreas Pereira wel twee jongens met Belgische roots. Fulham staat met 4 op 9 op een voorlopige 12e plaats in de Premier League.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.