Ga naar de inhoud

Sami Chouchi beukt naar brons in de Grand Prix Judo van Zagreb

 zo 20 augustus 2023 17:42

Ook in de categorie tot 90 kilogram heeft Sami Chouchi zijn gram gehaald. In Zagreb was enkel de de Mongoliër Altanbagana Gantulga in de kwartfinales te sterk voor onze landgenoot. Maar na de herkansingen knokte Chouchi zich in de kleine finale alsnog naar eremetaal tegen de Spanjaard Daniel Neto.

Sami Chouchi (IJF 58) heeft een bronzen medaille veroverd in de categorie tot 90 kg tijdens de Grand Prix judo in de Kroatische hoofdstad Zagreb. Zijn eerste prijs na zijn overstap naar een hogere gewichtsklasse.

 

De dertigjarige Brusselaar won vijf van zijn zes kampen op weg naar een derde plaats. Hij haalde het achtereenvolgens van de Zuid-Koreaan Namhoon Lee (IJF 121), de Bulgaar Ivaylo Ivanov (IJF 18) en de Bosniër Toni Miletic (IJF 157).

 

In de kwartfinales was vervolgens de Mongoliër Altanbagana Gantulga (IJF 41) te sterk. Chouchi ging naar de herkansingen en daarin versloeg hij de Est Kristof Kaljulaid (IJF 37) en, in de kamp om het brons, de Spanjaard Daniel Nieto Trinidad (IJF 109) met een waza-ari.   

 

Zaterdag ging Maxine Heyns (-70 kg) er in de eerste ronde uit. Vrijdag haalden Lois Petit (-48 kg), Amber Ryheul (-52 kg) en Jorre Verstraeten (-60 kg) allen de tweede ronde.