Ga naar de inhoud

Jasper De Buyst schenkt Lotto-Dstny in Zottegem een vierde zege in een week tijd

 zo 20 augustus 2023 17:21
De Buyst klopt Kristoff in een millimetersprint.

Lotto-Dstny kan terugblikken op een productieve week. Na de zeges van Arnaud De Lie in de Polynormande en in Leuven en de overwinning van Victor Campenaerts in Overijse was de Belgische formatie ook aan het feest in de Egmont Cycling Race, de voormalige GP van Zottegem. Jasper De Buyst was in de massasprint een zucht sneller dan de Noor Alexander Kristoff (Uno-X).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In Zottegem werd zondag een opvolger gezocht voor Arnaud De Lie. De Egmont Cycling Race schotelde de renners 193 kilometer voor, een massasprint leek het meest waarschijnlijke scenario te worden.

 

Maar de schaarse hellingen op de omloop zorgden al vroeg voor een schifting in de wedstrijd. Een omvangrijke elitegroep, met daarin favorieten als Gianni Vermeersch, Alexander Kristoff, Rasmus Tiller en Jasper De Buyst, scheidde zich al snel af. 

 

In een slopende finale bleven tien renners vooraan over, in de slotkilometers werd er slag om slinger gedemarreerd. Mike Teunissen zong het solo het langst uit, maar ook hij werd nog voor de slotkilometer gegrepen. Een sprint moest beslissing brengen.

 

In die sprint leek Kristoff de te kloppen man, maar de sterke Noor werd nipt geklopt door De Buyst. Hij bezorgt Lotto-Dstny zo een vierde zege in een week tijd, na de eerdere successen van Arnaud De Lie in de Polynormande en in Leuven en de zege van Victor Campenaerts zaterdag in Overijse.

De Buyst: "Ik wist niet meteen of ik gewonnen had"

De Buyst begon de eindspurt van heel ver op kop. Alexander Kristoff naderde nog fiks en dan was het afwachten wie van die twee renners de zege zou krijgen. "Ik wist ook niet meteen of ik gewonnen had", bekende De Buyst.

 

"Het was een heel speciaal wedstrijdverloop. We trokken de finale in met tien man. Dan was er die aanval met vier waaruit Teunissen wegliep en op een kilometer van de finish waren we weer met tien."

 

"Ik had wel vertrouwen in mijn sprint. Arjen Livyns leverde fantastisch mooi werk. We hebben met de ploeg andermaal reden tot feesten nadat Victor Campenaerts gisteren al won in Overijse."

Gerelateerd: