Ga naar de inhoud

Arnaud De Lie schiet raak in Polynormande voor 6e zege van 2023

 zo 13 augustus 2023 18:14
Arnaud De Lie pakte uit met een speciaal zegegebaar.

Arnaud De Lie heeft in Frankrijk zijn zesde zege van het jaar kunnen vieren. De jonge sprinter van Lotto-Dstny was met overmacht de sterkste in de eindsprint. De Lie verwees acht Franse renners naar de dichtste ereplaatsen.

Dimitri Peyskens, Jens Reynders en de Fransen François Bidard, Damien Touzé en Léo Danès tekenden voor de ontsnapping van de dag. De vijf begonnen na 30 kilometer aan hun avontuur. 

 

Op zeven kilometer van de finish werd Reynders als laatste van de vluchters gegrepen. Dat was het sein voor een spervuur aan aanvallen. Heel wat renners probeerden toch nog een massasprint te ontlopen, maar dat lukte niet.

 

Zo kon Arnaud De Lie zijn snelle benen bovenhalen in de eindsprint. De Belgische kopman van Lotto - Dstny zette die overtuigend naar zijn hand en en boekte zijn zesde zege van het seizoen.

 

Eerder won hij de Classica Valencia (1.1), twee ritten in de Ster van Bessèges (2.1), de GP Morbihan (1.Pro) en een etappe in de Ronde van Wallonië (2.Pro).

Geen makkelijke opdracht om te winnen"

"Ik ben heel tevreden met deze overwinning", zegt De Lie. "Zeker na zo’n zware finale was het geen makkelijke opdracht om te winnen. In de finale ging het nog heel hard."

 

"Vooral toen Guillaume Martin bergop versnelde, kreeg ik het even lastig en moest ik alles geven om er bij te blijven. Met Cedric Beullens had ik nog een ploegmaat aan mijn zijde en hij schoof mee en zette mij in een zetel."


De Lie had een special zegebaar in petto. "Dat was een grapje met de ploegmaats. Ik heb een klein baardje hier in Frankrijk, gisteren lachten ze me daarmee uit en daagden ze me uit. Als ik zou winnen, zou ik naar dat baardje verwijzen vandaag. En dat heb ik gedaan."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
uitslag Polynormande (1.1)
1. Arnaud De Lie (Bel) 170 km in 
2. Valentin Ferron (Fra) z.t.
3. Jordan Jegat (Fra)  
4. Paul Lapeira (Fra)  
5. Clément Venturini (Fra)  
6. Hugo Page (Fra)  
7. Hugo Hofstetter (Fra)  
8. Alexandre Delettre (Fra)  
9. Paul Penhoët (Fra)  
10. Giacomo Nizzolo (Ita)