Ga naar de inhoud

BEKIJK: Campenaerts laat pechvogel Rasmus Tiller een poepje ruiken in ultieme sprint van de Druivenkoers

 za 19 augustus 2023 16:56

Na een dik jaar heeft Victor Campenaerts nog eens mogen juichen. Onze landgenoot animeerde de Druivenkoers en verzilverde zijn eeuwige strijdlust vandaag ook met de oppergaai. In een sprint met z'n tweeën toonde hij zich de betere van krachtpatser Rasmus Tiller, die uit zijn pedaal klikte. Jasper De Buyst mocht zijn ploegmakker vergezellen op het podium.

Na een droogte van 377 dagen heeft Victor Campenaerts opnieuw een zege te pakken. Na de Tour of Leuven (07/08/2022) schreef hij vandaag de Druivenkoers op zijn naam.


Onze landgenoot toonde zich - zoals wel vaker - enorm bedrijvig. Zo probeerde Campenaerts mee te glippen in een grote ontsnapping, dropte hij enkele bommetjes onderweg en sprong hij ultiem mee met Rasmus Tiller in de slotfase.

 

Een juiste keuze, zo bleek. Het duo maakte er een koppeltijdritje van en vlamde met z'n tweetjes naar de finish in Overijse.

 

Daar leek Campenaerts een vogel voor de kat tegen krachtpatser Rasmus Tiller. Maar net wanneer de Noor zijn wattages wilde botvieren, klikte hij uit zijn pedaal.

 

Campenaerts kon profiteren en naar de overwinning snellen. Zijn ploegmakker Jasper De Buyst won in de achtergrond nog de sprint om het brons.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Daguitslag
1. Victor Campenaerts in 4u07'40"
2. Rasmus Tiller (Noo) "
3. Jasper De Buyst +6"
4. Jenthe Biermans "
5. Rory Townsend (Ier) "
6. Pier-André Coté (Can) "
7. Lionel Taminiaux "
8. Dries De Bondt +14"
9. Timo Kielich +16"
10. Jordy Bouts "

"Van Moer vroeg deze week nog wanneer ik mijn koerske zou winnen"

"Ik belde deze week nog met Brent Van Moer, die me vroeg wanneer ik dit jaar mijn jaarlijks koerske zou winnen. Dat was vandaag, dus", vertelde Campenaerts achteraf. "Ik heb dit te danken aan de ploeg, die steeds in de voorposten aanwezig was. In het slot kon ik dan het spelletje spelen. Mat Rasmus Tiller had ik ook een ex-ploegmakker mee in de aanval. Dat was leuk."


"Al is hij natuurlijk zeer snel aan de meet. Daarom heb ik de laatste twee kilometer niet meer overgenomen. En met Jasper De Buyst had ik nog een snelle man achter mij. Ik durfde het koel spelen. We hadden wel afgesproken dat we de boodschap van onze voormalige ploeg Qhubeka zouden uitdragen."

 

"Fietsen is entertainment bij ons, maar in Afrika kan het veel meer zijn. Qhubeka stuurt fietsen naar de regio. Zoek het allemaal maar eens op en durf te doneren. Dat doe ik ook."

Bekijk ook de reacties van Tiller en De Buyst

"Ik voelde me zeer goed vandaag en wilde 100% voor de overwinning gaan", vertelde Rasmus Tiller. "Maar ik botste op een zeer goed blok van Lotto-Dstny en Alpecin-Deceuninck, en moest op heel veel aanvallen reageren. Toch slaagde ik erin om de finale te rijden, maar ik de sprint klikte ik uit mijn pedaal. Ik ben blij voor Victor, maar dit is toch een grote teleurstelling."

"Dit is de perfecte race als je naar de uitslag kijkt", vertelt Jasper De Buyst. "De wedstrijd zelf hadden we niet altijd onder controle, maar vaak dicteerden we toch het verloop. Zowel Victor als ik slaagde erin om enkele keren mee te glippen. We beseften al snel dat we allebei een troef in handen hadden. Op 80 kilometer heb ik dan zelf maar de wedstrijd opengebroken. Daarna heb ik goed kunnen afstoppen voor Victor. We zaten beiden in een zetel."

 

"En die podcast met Victor? Die zit nog in een denk-fase. Onze vlogs in de Tour waren leuk en werden geapprecieerd door het publiek, maar in een podcast kruipt er toch heel wat meer tijd."

Gerelateerd: