Ga naar de inhoud

Arnaud De Lie laat zijn innerlijke stier ook brullen in de Tour of Leuven na pittige sprint

 di 15 augustus 2023 17:17
Arnaud De Lie doet er nog een zege bij.

Arnaud De Lie (Lotto-Dstny) heeft zijn favorietenrol in de Tour of Leuven (1.1) waargemaakt. De Lie werd uitstekend begeleid door ploegmaat Victor Campenaerts, maar werd nog bijna verrast door de vroege aanzet van medevluchter Stan Van Tricht in de sprint. De Lie wiste zijn achterstand net op tijd uit. 

Dat het gewicht van de wedstrijd op de schouders van Lotto - Dstny zou liggen, was uiteraard geen verrassing.

 

Met Victor Campenaerts, vorig jaar winnaar in Leuven, en Arnaud De Lie beschikten zij over de topfavorieten.

 

Lotto werd onder vuur genomen in een geanimeerde koers, maar behield in de finale het overwicht. Met z’n drieën overleefden ze de cruciale schifting net voor het ingaan van de laatste ronde.

 

Campenaerts, De Lie en Livyns moesten Stan Van Tricht, Axel Zingle, Jordy Bouts en Axel Laurance, kersvers wereldkampioen bij de beloften, aan de leiband houden.

 

Van Tricht maakte hen het leven zuur op de Wijnpersstraat, maar Campenaerts en De Lie neutraliseerden.

 

De meesterknecht moest zijn tenen uitkuisen om Bouts in de laatste rechte lijn in te rekenen, waarna Van Tricht op de verrassing speelde door er een zeer lange sprint van te maken.

 

De Lie moest enkele lengtes goedmaken, maar geraakte niet in paniek. Met een groter verzet wipte hij nog over Van Tricht naar de overwinning na een sprint onder prille twintigers. 

Arnaud De Lie: "Ploeg was top, de sfeer is super"

Arnaud De Lie (1e): "Na mijn stage in Livigno was het gevoel supergoed. Ik heb veel vertrouwen opgedaan met mijn zege in de Ronde van Wallonië en na zondag win ik ook nu weer. Dat is bijna een droom. We hebben er een zware koers van gemaakt. Victor (Campenaerts) was supersterk, de hele ploeg was top. En de sfeer in de ploeg is super. In de sprint zette Stan (Van Tricht) aan met superveel snelheid, maar mijn benen waren nog top."

 

Stan Van Tricht (2e): "Ik denk dat ik het maximum eruit heb gehaald. Lotto-Dstny was sterk en heeft offensief gereden. Wij hebben hen laten werken, maar ze stonden er nog in de finale. Of ik aan winnen dacht in de sprint? Deze aankomst bedriegt. Maar De Lie heeft power en kon vanuit mijn slipstream komen. Ik viel zelf ook een beetje stil."

 

Axel Laurance (3e): "Ik had deze benen zo kort na het WK voor beloften niet verwacht. Daardoor heb ik ook wat foutjes gemaakt. Ik had niet verwacht dat ik de finale zou rijden en ik had al veel inspanningen geleverd. Ik kwam er toch nog door, maar in de sprint was ik bekaf."

Tour of Leuven (1.1)
1. Arnaud De Lie 192,4 km in 4u 29'07"
2. Stan Van Tricht z.t.
3. Axel Laurance (Fra) op 1"
4. Axel Zingle (Fra) z.t.
5. Jordy Bouts 8"
6. Victor Campenaerts 11"
7. Cedric Beullens 57"
8. Dimitri Peyskens z.t.
9. Arjen Livyns 1'03"
10. Giacomo Nizzolo (Ita) 1'16"