Ga naar de inhoud

Mikel Landa wordt de langverwachte luitenant van Evenepoel: "Wil Remco helpen om zijn doelen te bereiken"

 wo 16 augustus 2023 10:45

Het is officieel: Remco Evenepoel heeft zijn langverwachte luitenant bij Soudal-Quick Step beet. De Spanjaard Mikel Landa maakt volgend seizoen de overstap van Bahrain-Victorious. Hij tekende er een contract voor twee jaar.

De Spanjaard Mikel Landa zal Remco Evenepoel volgend seizoen bij Soudal - Quick Step door de bergketens in de grote rondes moeten loodsen. 

 

Tijdens de Tour waren er al geruchten over een mogelijke overstap. En daar liet Landa zelf verstaan niet weigerachtig tegenover de transfer te staan.

 

Nog geen maand later is de deal tussen Patrick Lefevere en Landa dus rond. Hij komt over van Bahrain-Victorious en tekent er een contract voor 2 jaar.

 

"Ik ben gemotiveerd voor deze nieuwe uitdaging en wil Remco ondersteunen bij het halen van zijn doelstellingen", vertelt Landa. "Ik ben ervan overtuigd dat ik hem daarbij kan helpen."

 

"Ik kom hier met veel ervaring, vooral in de grote rondes, en voel me op mijn gemak in de rol om jongeren te helpen en begeleiden. En wanneer ik eens mijn kans krijg, zal ik ook zelf voor een goed resultaat gaan."

 

"We kennen Mikel al een lange tijd", klinkt het bij Lefevere. "Hij is een vaste klant in de voorposten van het peloton bij zware beklimmingen in grote rondes. We geloven dan ook dat hij de juiste man is om onze ploeg te versterken, zeker nu we geleidelijk onze aandacht verleggen naar het rondewerk."

Ik ben gemotiveerd om Remco te ondersteunen bij het halen van zijn doelstellingen.

Mikel Landa

Mikel Landa is 33 jaar en staat bekend als een echte klimgeit. Hij ontbolsterde bij het vroegere Team Sky, waar hij Chris Froome tot twee keer toe aan de eindwinst in de Ronde van Frankrijk hielp. 

 

Zelf werd hij 4e in de Tour van 2017, dat jaar won hij ook de bergtrui in de Giro. In totaal won hij in de Ronde van Italië 3 ritten, goed voor een derde plek in het algemene klassement van 2015, toen bij Astana.

 

Als kopman werd hij naar Bahrain gehaald, maar eindwinst lukte Landa nooit. Enkele ritwinsten en een herhaling van zijn beste prestaties bij Sky en Astana waren het maximum. 

 

En dus legt de Spanjaard zich opnieuw neer bij een knechtenrol. Helpt hij na Froome, ook Evenepoel naar successen in de Ronde van Frankrijk?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.