Ga naar de inhoud

Drama voor Thibaut Courtois: Rode Duivel scheurt kruisband en staat maandenlang aan de kant

 do 10 augustus 2023 17:39

Bijzonder slecht nieuws voor Thibaut Courtois. De doelman heeft de kruisband van zijn linkerknie gescheurd op een training met Real Madrid, enkele dagen voor de competitiestart. Wellicht staat Courtois ruim een halfjaar aan de kant bij de Koninklijke. Ook zijn toekomst bij de Rode Duivels is zo onzeker. "Dit verwacht je nooit", reageert Courtois op Instagram.

Twee dagen voor de seizoensopener tegen Athletic Bilbao krijgen Real Madrid en Thibaut Courtois een dreun van jewelste te verwerken.

 

Op een training scheurde de doelman namelijk zijn kruisband, een blessure waarmee je minstens een halfjaar aan de kant staat. De komende dagen ondergaat hij een operatie.

 

Dat zou betekenen dat Courtois zeker een groot deel van het seizoen mist én ook meerdere interlandperiodes met de Rode Duivels.

 

Eerder deze week had de doelman nog een gesprek met Frank Vercauteren om zijn situatie bij de nationale ploeg te bespreken. Het is nu ook de vraag welke gevolgen het kruisbandletsel op zijn toekomst bij de Rode Duivels heeft.

 

Voor Courtois is het trouwens de zwaarste blessure uit zijn carrière - onze landgenoot stond eerder nooit langer dan 80 dagen aan de kant.

Je verwacht nooit zoiets mee te maken, maar nu is het tijd om het te accepteren.

Thibaut Courtois

"Je verwacht nooit zoiets mee te maken, maar nu is het tijd om het te accepteren", reageert Courtois op zijn sociale media. 

 

"Ik ga er alles aan doen om de blessure te overwinnen en sterker terug te komen."

 

Hij kreeg heel wat steun van familie en vrienden, wat hem sterkt om zijn operatie en lange revalidatieperiode aan te vatten.

 

"Bedankt allemaal voor de energie, de liefde en aanmoediging. Ik verzeker jullie dat ik gemotiveerd ben om zo snel mogelijk te herstellen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: