Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Uitblazen, hoogtestage en beslissen over Vuelta: "Heeft weinig zin zonder mijn beste vorm"

 ma 26 juni 2023 09:58
Remco Evenepoel won gisteren het BK.

Geen Tour de France. Voor Remco Evenepoel zit deel 1 van het seizoen erop en dat luik sloot hij in stijl af met de Belgische titel. Evenepoel neemt nu enkele dagen rust en bouwt dan op hoogte weer op. Richting de Vuelta? In een eerlijk studiogesprek gaf Evenepoel een duidelijk beeld van wat er in zijn koker speelt. 

Met een wereldkampioenenpetje en zijn Belgische driekleur verscheen hij in onze studio: Remco Evenepoel is minstens tot 6 augustus eigenaar van 2 van de mooiste truien in het peloton.

 

Hij rondde in Izegem zijn lang eerste seizoensdeel af. "Ik ga er nu een paar dagen tussenuit", deelde hij zijn plannen.

 

"Het is niet makkelijk geweest, nadat ik was uitgevallen in de Giro. Ik zal niet zeggen dat ik in de Ronde van Zwitserland op de sukkel was, maar het was een jojo: een dag goed, een dag minder, een dag goed."

 

"Donderdag had ik pech in de tijdrit en nu is er weer een hoogtepunt. Het zijn de laatste 2 maanden veel ups en downs geweest. Er nu even tussenuit gaan, dat kan geen kwaad. Naar waar? Dat zeg ik niet", lachte hij. 

Ik zal veel trainen op mijn machine op stage en daar zal ik ook beslissen over wat we in augustus en september doen. Maar eerst ligt de focus op San Sebastian en de WK's.

Remco Evenepoel

In juli kampeert Evenepoel alleszins in de Italiaanse bergen. Met zijn team gaat hij op hoogtestage. In eerste instantie om het WK op de weg (6 augustus) en het WK tijdrijden (11 augustus) voor te bereiden. 

 

Evenepoel: "Ik rijd nog de Clasica San Sebastian (29 juli) en zou graag die laatste wedstrijd als wereldkampioen winnen."

 

"Op stage in de Dolomieten kan ik ook echt goed aan mijn tijdrit werken. Ik zal veel trainen op mijn machine."

 

"Daar zal ik ook beslissen over wat we in augustus en september doen. Maar eerst ligt de focus op San Sebastian en de WK's."

"Goed om nu even mijn gedachten te verzetten"

De puzzel voor augustus en september gaat over de Ronde van Spanje. Vorig jaar won Evenepoel de Vuelta. Wat zal bepalend zijn om deel te nemen?

 

"In de Vuelta van vorig jaar en voor deze Giro heb ik geleerd dat ik op mijn topniveau moet zijn."

 

"Als ik tijdens mijn hoogtestage niet het gevoel krijg dat ik toewerk naar mijn beste vorm, dan heeft het in mijn ogen weinig zin om naar de Vuelta te gaan."

 

"Ik kan sowieso niet gaan met de gedachte: "We zien wel." Als we gaan, dan is dat voor het podium en om ritten te winnen. Dat bekijken we dus de komende 2 weken."

 

"Net daarom is het goed om 4 à 5 dagen mijn gedachten te verzetten en mijn lichaam goed te laten rusten."

 

"Tot nu toe is mijn seizoen supergoed geweest. Geen stress. Hopelijk kunnen we nog een mooie zomer afwerken."

Gerelateerd: