Ga naar de inhoud

Rafaël Coenen na eerste GP-zege van zoon Lucas (16): "Eigenlijk hadden we dit al eerder verwacht"

 ma 26 juni 2023 07:39
Vader Rafaël Coenen en zoon Lucas Coenen.

Met Lucas Coenen lijkt er een nieuwe Belgische groeibriljant opgestaan in de motorcross. In Indonesië won het amper 16-jarige toptalent gisteren op verbluffende wijze zijn eerste Grand Prix in de MX2. "Hier waren we eigenlijk al een tijdje op aan het wachten", vertelt vader Rafaël Coenen aan Sporza.

De toekomst van de Belgische motorcross ziet er rooskleurig uit. Nadat eerder deze maand Liam Everts (18) zijn eerste GP in de MX2 op zak had gestoken, deed de nog twee jaar jongere Lucas Coenen dat dit weekend fijntjes over.

"We zijn heel blij, omdat we een zege eigenlijk al eerder op het seizoen hadden verwacht", verrast vader Rafaël. "Technische problemen hebben een tijd lang roet in het eten gegooid, maar nu is de stoom van de ketel."

"In het tussenseizoen hadden we er al vertrouwen in, want Lucas zet elk jaar grote stappen vooruit."

 

"Ook in Duitsland was hij er al dichtbij, toen gooide pech opnieuw roet in het eten. De dagen erna hebben we toen wel wat mentaal oplapwerk gehad", geeft Coenen senior toe.

Lucas zet elk jaar grote stappen vooruit.

Rafaël Coenen
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Lucas kan zijn lessen van een afstand volgen"

De meeste 16-jarige jongens brengen hun weekdagen normaal op de schoolbanken door. Iets wat door het vele reizen en trainen voor Lucas onmogelijk is geworden.

"Met de school hebben wij een aantal afspraken", licht Rafaël toe. "Zo kan hij van een afstand de lessen volgen."

"Zijn sport combineren met fysiek naar school gaan is gewoon onmogelijk.  Het is een apart leven, waarin er veel gereisd moet worden. Al doen we hard ons best om ervoor te zorgen dat hij geschoold blijft."

 

Volgende afspraak: de Grote Prijs van Lombok, komende zondag.

Lucas Coenen
Lucas Coenen in actie.
Gerelateerd: