Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Doe mee met de giromanager 2024!
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Roglic onthult toekomstplannen tijdens Giro-viering in Ljubljana: "Geen Tour, geen WK"

 ma 19 juni 2023 21:20
Primoz Roglic mocht zijn roze tui tonen in Ljubljana.

Drie weken na zijn eindzege in de Ronde van Italië heeft Primoz Roglic zijn roze trui kunnen vieren voor eigen publiek in de Sloveense hoofdstad Ljubljana. De Giro-winnaar onthulde er ook zijn toekomstplannen: geen WK, geen Tour, wel de Vuelta.

Drie weken nadat Primoz Roglic de roze trui had afgesnoept van Geraint Thomas in de Giro, werd de 33-jarige Sloveen in de bloemetjes gezet in eigen land. Zondag was hij te gast in de Ronde van Slovenië, vandaag werd hij gevierd in Ljubljana.

 

Met de Tourstart in Bilbao over minder dan twee weken, brandde bij iedereen de vraag op de lippen: trekt Roglic naar de Ronde van Frankrijk? "Nee, de Tour staat niet gepland", vertelde hij. "Ook de nationale kampioenschappen ga ik niet rijden."

 

Roglic mikt wel op een vierde eindzege in de Vuelta (26 augustus-17 september), waar hij eerder al in 2019, 2020 en 2021 triomfeerde. Vorig jaar was Remco Evenepoel er de primus. 

 

Rijdt hij tussendoor dan het WK? "Dat past niet in mijn plannen voor de Vuelta", verkondigde de Sloveen. "Ik kan niet beginnen in Spanje zonder een goede voorbereiding, want dan kan ik niet met plezier koersen."

 

In de Tour trekt Jumbo-Visma de kaart van titelverdediger Jonas Vingegaard. De Deen gaat opnieuw de strijd aan met tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: