Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Duidelijkheid over plannen Remco Evenepoel: "Geen Tour en ook geen Vuelta"

 vr 19 mei 2023 11:43

Remco Evenepoel heeft nog maar sinds zondag de Ronde van Italië verlaten, maar toch zijn er al ettelijke artikels en meningen verschenen over een mogelijke nieuwe seizoensplanning. Uiteindelijk lijkt het een route te worden zonder grote ronde, maar met focus op de eendagswedstrijden en kampioenschappen.

Karl Vannieuwkerke en José De Cauwer zeiden het al meteen na zijn opgave en ze kregen in Wielerclub Wattage bijval van Tom Dumoulin en Jan Bakelants: Remco Evenepoel zou straks gewoon de Tour de France moeten rijden.

 

"Maar we gaan ons niet laten beïnvloeden door derden", zegt Patrick Lefevere aan Renaat Schotte. "De Tour is uitgesloten, de Vuelta ook."

 

Nochtans heeft Evenepoel nog voldoende tijd om zich klaar te stomen voor een titelverdediging in Spanje. "Maar hij kan zich er niet meer op een normale manier op voorbereiden."

 

"Als hij gaat, dan verwacht iedereen dat hij zal winnen. Maar als uittredend wereldkampioen wil hij daar zijn titel verdedigen. Als hij daar à fond wil gaan, dan wordt het moeilijk om zich ook nog een 3e keer op te laden voor de Vuelta."

Hij wil zijn wereldtitel verdedigen in Glasgow en het is moeilijk om je daarna een 3e keer op te laden voor de Vuelta.

Patrick Lefevere (manager Soudal-Quick Step)

Evenepoel weer coronavrij: "Kijken wat hij nog rijdt voor het BK"

Dat wil niet zeggen dat we Evenepoel amper zullen zien tot en met het WK in Glasgow. Het Belgisch kampioenschap op de weg én tegen de klok worden zijn eerste doelen.

 

"Eerst moet hij nog een beetje rusten. Sinds gisterochtend is hij weer coronavrij. Hij voelde zich voor het eerst weer beter."

 

"Er moet ook eerst nog een screening komen van zijn hart en longen om te zien of daar niets aan is. En dan opbouwen naar de kampioenschappen."

 

Wellicht rijdt Evenepoel nog enkele koersen in de aanloop naar het BK. "Dat zullen we volgende week moeten bekijken."

Gerelateerd: