Ga naar de inhoud

Veldrijders tonen zich in gravelmanche in Aken, Jan Bakelants (10e) plaatst zich voor WK

 za 13 mei 2023 16:41

Moddercatch met een bont allegaartje. In de gravelrace in Aken ploeterden veldrijders, voormalige profs, gravelspecialisten en zelfs analisten tegen elkaar om de overwinning. Onze landgenoot Daan Soete (3e) mocht mee het podium op, maar de overwinning was voor ex-prof Paul Voss. Jan Bakelants plaatste zich met een 10e stek voor het WK.

Verschillende veldrijders hebben zich getoond tijdens een manche voor de UCI Gravel World Series in het Duitse Aken.

 

Eli Iserbyt, Daan Soete en de Nederlander Joris Nieuwenhuis maakten deel uit van een kopgroep van zes, maar moesten de zege laten aan een oud-prof.

 

De 37-jarige Duitser Paul Voss - zelf ook oud-veldrijder, maar ook oud-bolletjestruidrager in de Ronde van Frankrijk - haalde het aan het eind van de 129 kilometer lange, modderige wedstrijd voor Nieuwenhuis (2e) en Soete (3e).

 

De Nieuw-Zeelander Ryan Christensen, Iserbyt en de Duitser Juri Hollmann volgden in hun spoor.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De regenboogtrui bracht gravelwereldkampioen Gianni Vermeersch geen geluk in Aken: hij viel weg uit de kopgroep door een lekke band en gaf op.

 

Er was ook goed nieuws voor Jan Bakelants, die tiende werd in de eliterace, en de Nederlandse journalist/renner Thijs Zonneveld (16e). Beiden kwalificeerden zich zo voor het wereldkampioenschap gravel van later dit jaar in Italië.

 

De overwinning bij de vrouwen in Aken ging naar de Nederlandse Tessa Neefjes. Sprintster Lorena Wiebes finishte er als derde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: