Premier League klassement

Technisch directeur Fabio Paratici neemt ontslag bij Tottenham door Juve-verleden

 vr 21 april 2023 12:40
Het beroep van de 50-jarige Italiaan werd verworpen.
Fabio Paratici kreeg een beroepsverbod van de Italiaanse voetbalbond voor financiële misstanden bij Juve.

Tottenham hoeft niet meer te rekenen op de diensten van zijn Italiaanse technisch directeur Fabio Paratici. De 50-jarige stapt zelf op, nadat zijn beroep tegen een schorsing van 30 maanden wegens financiële misstanden bij Juventus door de Italiaanse voetbalbond (FIGC) was afgewezen.

Paratici werd eerst in Italië veroordeeld, maar de FIFA nam zijn schorsing wereldwijd over. "Hoewel er een geschil blijft bestaan over de omvang van het verbod, verhindert het huidige wereldwijde verbod Fabio om zijn taken als technisch directeur te vervullen", maakte Tottenham vanochtend het nieuws bekend.

"Fabio heeft daarom besloten zijn functie bij de club met onmiddellijke ingang neer te leggen om zich te concentreren op zijn juridische positie met betrekking tot de uitspraken van de FIGC en de wereldvoetbalbond FIFA."

Paratici had eerder al een stap opzijgezet bij Tottenham. Daarop duidde Tottenham 2 weken geleden de Australiër Scott Munn al aan als Chief Football Officer om alle voetbalafdelingen te leiden.

Juventus zou zich schuldig hebben gemaakt aan het creëren van illegale meerwaarden bij spelerstransfers. Ook zou de club in het geheim spelers hebben uitbetaald tijdens de eerste maanden van de coronacrisis, terwijl was aangekondigd dat alle spelers 4 maanden salaris zouden inleveren.

Daarvoor kreeg de club 15 punten aftrek, terwijl verschillende (oud-)bestuurders werden geschorst, onder wie Paratici. Juventus ging tegen de puntenaftrek in beroep en kreeg gisteren goed nieuws.

Naast het beroep van Paratici werden ook dat van ex-voorzitter Agnelli en technisch coördinator Cherubini verworpen.

Gerelateerd: