Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
10910
2
Aryna Sabalenka
7498
3
Coco Gauff
7313
4
Elena Rybakina
6673
5
Jessica Pegula
4655
61
Markéta Vondroušová
4090
71
Zheng Qinwen
3945
82
Maria Sakkari
3925
9
Ons Jabeur
3748
10
Jelena Ostapenko
3493

Kijk in de docu "Kim Clijsters: come back home" achter de schermen bij haar comeback

 wo 19 april 2023 06:06
Kim Clijsters
Kim Clijsters en haar gezin.

In 2019 verbaasde Kim Clijsters (39) vriend en vijand met de aankondiging van haar comeback. Die kwam door blessures en de coronapandemie niet van de grond en in april 2022 kondigde ze haar definitieve afscheid aan. Tijdens die periode werd elke stap in het parcours van Clijsters vastgelegd door camera's. De documentaire kunt u vanaf 4 juni bekijken op Eén en VRT MAX. 

Op 36-jarige leeftijd kondigde Kim Clijsters in 2019 haar terugkeer aan.

 

De voormalige nummer één van de wereld - mama van 3 kinderen - nam na 7 jaar stilte haar racket weer op en probeerde een derde topsportcarrière uit de grond te stampen.

 

Het plan zou in april 2022 opgeborgen worden nadat blessures haar terugkeer hadden afgeremd en de coronapandemie het plan volledig had stilgelegd.

 

Tijdens de woelige comeback liet Clijsters zich volgen door camera's. In de documentaire "Kim Clijsters: come back home" kijken we mee over de schouder van de voormalig tenniskampioene tijdens elke stap in haar parcours.

 

Clijsters opent de deuren naar haar privéleven en toont puur en onversneden de bikkelharde strijd terug naar de top.

Kim Clijsters
Kim Clijsters heeft 2 zonen.

"Het mocht geen veredelde reclamespot voor mezelf zijn"

"Ik hou niet van camera's", vertelt Kim Clijsters. "Aandacht van de buitenwereld is altijd een onvermijdelijk gevolg geweest van mijn leven als topsporter. Het was dus zeker geen makkelijke beslissing om de deur open te zetten voor deze documentaire."

 

"Toch heb ik op gevoel beslist om de camera's toe te laten, op één voorwaarde: de documentaire mocht in geen geval lijken op een veredelde reclamespot voor mezelf."

 

"Wie ernaar kijkt, ziet Kim. Als mama, als sportvrouw, als echtgenote, maar altijd helemaal als mezelf. Niet meer, niet minder."

 

De documentaire "Kim Clijsters: come back home" toont het proces van een carrière op topniveau: sportieve meevallers en tegenslagen, torenhoge verwachtingen, een keiharde publieke opinie, het gevecht met een lichaam dat over de ideale topsportleeftijd heen is, een ambitieuze geest en een heel nieuwe sport-life balance. En dat alles midden in een pandemie.

 

De Limburgse kampioene houdt geen blad voor de mond en gedraagt zich geen seconde anders dan dat ze zich voelt.

 

Kim Clijsters: come back home is vanaf zondag 4 juni een hele week op Eén en via VRT MAX te zien. De docu is ook vanaf 1 mei elke maandag via Pickx+ te zien.

Kim Clijsters
Kim Clijsters zoals u ze kent: met tennisracket.
Gerelateerd: